Το “Venus” του Steve Jobs ακόμα χωρίς ιδιοκτήτη! (Updated)

Steve jobs Philippe starck yacht venus FSMdotCOM

Σίγουρα όλοι σχεδόν αντικρίσαμε με δέος τις φωτογραφίες του Venus που κατάκλυσαν το internet προ μηνών! Για όσους δε θυμάστε και καλά, αναφερόμαστε στο σκάφος του Steve Jobs, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα.

Έτσι για την ιστορία, αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης, πως ο εντυπωσιακός και πρωτότυπος σχεδιασμός του, ήταν έμπνευση του ίδιου του Steve Jobs, και υλοποιήθηκε από τον Philippe Starck!

To Venus λοιπόν έρχεται να μας απασχολήσει και πάλι, μιας και όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατασκευαστή, παραμένει…απλήρωτο!!!! Παρότι προσφάτως η οικογένεια Jobs παραβρέθηκε στα εγκαίνια του στο Amsterdam, χαρίζοντας μάλιστα και iPods στους τεχνικούς κι εργάτες, το Venus εξακολουθεί να παραμένει εκεί, περιμένοντας την αποπληρωμή των 3.000.0000€ που απομένουν!

http://www.youtube.com/watch?v=0mUp1PP98uU

Εμείς απλά να ευχηθούμε, καλοτάξιδο και σύντομα κοντά στην “οικογένειά” του!

[via FSM]

Update 30/12/12 – 7:02

Το MacRumors έρχεται να μας επιβεβαιώσει το αίσιο τέλος της περιπέτειας του Venus, μιας και όπως αναφέρεται, το σκάφος είναι πλέον έτοιμο να πλεύσει προς τα εκεί όπου και ανήκει!

Ας τα πάρουμε όμως απο την άρχη… Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, η όλη κωλυσιεργία και η μη παράδοση του σκάφους στην οικογένεια, οφειλόταν καθαρά στο γεγονός της διαφωνίας μεταξύ του σχεδιαστή και της οικογένειας Jobs. Ο Philippe Starck ισχυρίζεται πως το συμφωνηθέν ποσό της πληρωμής του ήταν €9.000.000, τη στιγμή που η οικογένεια Jobs επιμένει πως η αρχική συμφωνία ήταν το 6% του συνολικού κόστους κατασκευής του σκάφους, που ανερχόταν στα €105.000.000… Κοινώς, περίπου €3.000.000 λιγότερα απο το ποσό που ζητά ο σχεδιαστής!

Σύμφωνα με το AFP λοιπόν, το σκάφος είναι πλέον “ελεύθερο” να πλεύσει προς την οικογένεια του, μιας και ο δικηγόρος της οικογένειας Jobs αναφέρει, πως κατόπιν συνεννόησης των δύο πλευρών καθώς και καταβολή εγγύησης, της οποιάς το ποσό παρεμπιπτόντως αγνοούμε, στον τραπέζικο λογαριασμό του Philippe Starck, το θέμα τακτοποιήθηκε… Και όπως δείχνει, οριστικά!

Οι ευχές μας για καλοτάξιδο πάντως, εννοείται πως ισχύουν!

[via MacRumors]