Ο Steve Jobs περιγράφει το iPad 27 Χρόνια πριν

Steve jobs genius bar 520x245
O Matthew Panzarino από το γνωστό site The Next Web δημοσίευσε πρόσφατα ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο με αρκετές πληροφορίες για μια ομιλία του Steve Jobs που πραγματοποιήθηκε το 1983 στο κέντρο καινοτομίας σχεδιασμού (Center for Design Innovation).

Την ομιλία την έχουμε συναντήσει ξανά και σε αυτή ο Steve Jobs προβλέπει διάφορα σχετικά με το μέλλον των υπολογιστών. Η διαφορά με το νέο άρθρο είναι όμως ότι τώρα βρέθηκε και η αυθεντική κασέτα που ηχογραφήθηκε σε εκείνη την ομιλία και σε αυτή μπορούμε να ακούσουμε πρόσθετα και ερωτήσεις απαντήσεις διάρκειας 30 λεπτών.

Στην ομιλία υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρον κομμάτια και μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ομιλία στο τέλος. Ένα όμως από αυτά που τράβηξε περισσότερο την προσοχή είναι αυτό για το iPad.

Η στρατηγική της Apple είναι αρκετά απλή. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε έναν υπολογιστή τεραστίων δυνατοτήτων σε ένα βιβλίο που θα μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας και θα μπορείτε να μάθετε να τον χειρίζεστε σε 20 λεπτά. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε και θέλουμε να το κάνουμε σε αυτή την δεκαετία. Και το θέλουμε με κάποια κεραία έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το συνδέεται για να βρίσκεστε σε επαφή με άλλους υπολογιστές και databases.

Εκτός από αυτό όμως, ο Steve Jobs πρόβλεψε και το App Store:

Πίστευε ότι η βιομηχανία software χρειάζεται κάτι σαν ραδιοφωνικό σταθμό, έτσι ώστε οι άνθρωποι/χρήστες να μπορούν να δοκιμάσουν το software πριν κάνουν την αγορά του. Πίστευε επίσης ότι η παραδοσιακή διανομή software ήταν αρχαία, εφόσον το software ήταν κάτι ψηφιακό και μπορούσε εύκολα να μεταφερθεί μέσω των γραμμών του τηλεφώνου. Προβλέπει επίσης την πληρωμή για το software μέσω τηλεφωνικών γραμμών και με την χρήση καρτών.

Ο Matthew Panzarino στο The Next Web, έχει κρατήσει πολύ περισσότερα στοιχεία από την τότε ομιλία του Steve Jobs. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ ή να ακούσετε την ομιλία από τα παιδιά στο LifeLibraryTech.com στη συνέχεια.

[via The Next Web]