Το A6 chip στο iPhone 5 μπορεί να φτάσει στα 1.3GHz

IPhone 5 keynote A6 slide 002

Σύμφωνα με το Geekbench, το νέο A6 chip της Apple που βασίζεται σε αρχιτεκτονική ARMv7 και είναι φτιαγμένο και ραμμένο ειδικά για το iPhone 5 και έχει την δυνατότητα να φτάσει τα 1.3GHz maximum ενώ το λιγότερο είναι τα 500MHz, οι αλλαγές στον χρονισμό έρχονται μόνο όταν το απαιτεί το σύστημα.

Οι αλλαγές του χρονισμού συγκεκριμένα έρχονται με βάση την απόδοση που απαιτείται και δεν είναι νέο αλλά ούτε η Nvidia, ούτε η Nokia και ούτε η Qualcomm έχουν την δυνατότητα να πιάσουν τις αποδόσεις του Apple A6.

Αρχικά πολλοί πίστευαν ότι ο Α6 έχει ταχύτητα χρονισμού 1.02GHz αλλά αργότερα ανακάλυψαν ότι το νέο chip μπορεί να φτάσει το 1.1GHz και το 1.3GHz. Δείτε στα παρακάτω screenshot τα αποτελέσματα που είδαμε πιο πάνω.

IPhone 5 Geekbench CPU 1 3GHz

Οπότε το iPhone 5 έχει την δυνατότητα με το A6 chip να αυξάνει τις δυνατότητες του όταν αυτό χρειάζεται, όπως για παράδειγμα σε κάποια παιχνίδια και να έρχεται ξανά στα κανονικά του επίπεδα όταν πρέπει. Με αυτό τον τρόπο φυσικά βλέπουμε και την αντίστοιχη αντιμετώπιση από την μπαταρία η οποία χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο όταν ο χρονισμός είναι ψηλά και λιγότερο όταν είναι χαμηλά.

[via iDownloadBlog]