Τι θα δούμε στο νέο iPhone

Όπως φαίνεται η Apple ετοιμάζει μια παρουσίαση για τον επόμενο μήνα για να αποκαλύψει σε αυτή το επόμενης γενιάς iPhone. Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά τα έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορα site, φυσικά μιλάμε για οθόνη με μεγαλύτερο ύψος, για μικρότερο dock, πολύ μεγαλύτερα και ενισχυμένα ηχεία και πιο λεπτή μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια.

8-pin dock connector

Από τα πρώτα parts που κυκλοφόρησαν μπορούσαμε να δούμε ότι το νέο iPhone θα έχει άλλο σχεδιασμό και αυτό που σίγουρα έδειξε κάτι τέτοιο από την πρώτη στιγμή ήταν το μικρότερο dock που όπως φημολογείται θα είναι αντίθετα από το 30-pin dock που έχουμε τώρα μόνο 8-pin δίνοντας έτσι αρκετό χώρο στο κάτω μέρος για να τοποθετηθεί και το audio jack για τα ακουστικά και το μικρόφωνο αλλά και καλύτερα ηχεία.

Battery 3.8V 1440 mAh

Η μπαταρία τώρα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή που είχαν οι προηγούμενες γενιές iPhone και φτάνει τα 1440 mAh ενώ 1430 έχει το iPhone 4S και 1420 το iPhone 4. Η νέα μπαταρία έχει επίσης αυξημένα wHr που φτάνουν τα 5.45 ενώ το iPhone 4S έχει 5.3 και 5.25 το iPhone 4. Ωστόσο η νέα μπαταρία δεν είναι μεγαλύτερη από αυτές της προηγούμενης γενιάς, αντίθετα είναι πολύ πιο λεπτή.

Οθόνη 640×1136

Η οθόνη θα έχει τώρα μεγαλύτερο ύψος από όλες αυτές των iPhone προηγούμενης γενιάς με ανάλυση που θα φτάνει τα 640×1136 δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο για τα μενού αλλά και τις εφαρμογές. Επίσης διάφορα στοιχεία δείχνουν πως η νέα οθόνη θα βασίζεται στην in cell τεχνολογία την οποία έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Logicboard

Η μητρική πλακέτα ή αλλιώς Logicboard της νέας συσκευής διέρρευσε μέσα σε αυτή την εβδομάδα και μας δίνει κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία για το iPhone επόμενης γενιάς. Αρχικά μπορούμε να δούμε ότι η υποδοχή για την SIM είναι τώρα μικρότερη και ίσως η Apple θέλει να χρησιμοποιήσουμε nano SIM στη νέα συσκευή. Πάνω στο logicboard θα βρούμε επίσης περισσότερες υποδοχές για την κεραία, κάτι που ίσως δείχνει ότι θα είναι το πρώτο LTE τηλέφωνο από την Apple. Όσο για τις υπόλοιπες υποδοχές που βρίσκονται πάνω στο logicboard για την οθόνη και την μπαταρία, μπορούμε να δούμε ότι είναι διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν στη logicboard του iPhone 4S και ίσως η Apple να χρησιμοποιήσει σε αυτή την συσκευή την νέα in cell τεχνολογία οθόνης που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Backcase και άλλα

Το Backcase και άλλα parts κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο μέσα στις τελευταίες μέρες. Το Backcase (πίσω καπάκι) είναι τώρα αλουμινένιο και στο πάνω και κάτω μέρος έχει πιθανόν γυάλινα κομμάτια τα οποία επιτρέπουν τις κεραίες να δουλεύουν σωστά. Το πορτάκι της SIM είναι τώρα μικρότερο από αυτό του iPhone 4 και του iPhone 4S και υποστηρίζει μόνο nanoSIM. Η καλωδιοταινία για τα κουμπιά της έντασης και της δόνησης δεν έχουν πια πάνω την θύρα των ακουστικών. Το Home button έχει για πρώτη φορά μια κάπως τετράγωνη βάση αλλά αυτό βρίσκεται κάτω από το κομμάτι γυαλί (digitizer) που καλύπτει την οθόνη και γενικότερα την πρόσοψη της συσκευής.

Το νέο iPhone αναμένεται να ανακοινωθεί και να κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο μήνα με μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη μπαταρία, ενισχυμένα ηχεία, πιο λεπτό σχεδιασμό και άλλες βελτιώσεις.

One thought on “Τι θα δούμε στο νέο iPhone

Comments are closed.