iOS 6: Μικρές αλλαγές και άλλες λεπτομέρειες

NewImage18

Όπως κάθε φορά όταν γίνεται η παρουσίαση για ένα νέο σύστημα, έτσι και την Δευτέρα ο Scott Forstall μας έδειξε 10 από αυτές τις βασικές δυνατότητες του νέου iOS 6. Σε αυτές είδαμε το Siri, την ενσωμάτωση του Facebook, την νέα εφαρμογή για τους χάρτες και την κατάσταση Do Not Disturb.

Όμως όπως συνήθως η Apple κρύβει πολύ περισσότερα για το νέο iOS. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε μερικές από τις νέες δυνατότητες που η Apple “ξέχασε” να αναφέρει για το νέο λειτουργικό σύστημα της.

Οι χρήστες μπορούνε τώρα να ορίσουν τις δικές τους custom ειδοποιήσεις στο Mail για τις VIP επαφές τους

Η χρήση του Bluetooth είναι πιο έξυπνη από πριν και ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε πολύ πιο γρήγορα από ότι στο iOS 5. Ακόμα το Bluetooth είναι τώρα στην αρχική σελίδα με τις ρυθμίσεις μαζί με το WiFi και το Airplane Mode.

Για το iPad υπάρχει η νέα εφαρμογή για το Ρολόι που έχει όλες τις λειτουργίες της iPhone εφαρμογής όπως επίσης προσθέτει στο ξυπνητήρι την δυνατότητα επιλογής μουσικής για ήχο αφύπνισης.

Στο App Store οι χρήστες δεν χρειάζεται πια να δώσουν το password τους για το update κάποιας εφαρμογής, παρά μόνο όταν πρόκειται να αγοράσουν μια εφαρμογή για πρώτη φορά.
Επίσης, όπως έχουμε δει και σε προηγούμενο post, το App Store δεν κλείνει κάθε φορά που αγοράζουμε ή κάνουμε update σε μία εφαρμογή.

Οι νέες εφαρμογές που κατεβάζουμε έχουν τώρα την ετικέτα ‘New’ ή ‘Νέο’ πάνω στο εικονίδιο τους έτσι ώστε να τις αναγνωρίζουμε πιο εύκολα.

Ειδοποιήσεις Geofencing ή Γεωγραφικών ορίων προστέθηκαν στην εφαρμογή Find My Friends και το Macworld αναφέρει ότι ίσως μια πιθανή χρήση είναι όταν χρησιμοποιείται carpools για να φτάσετε στην δουλειά σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ρυθμίσετε ένα όριο για τον οδηγό ώστε να ξέρετε πότε αυτός θα φύγει από το σπίτι του.

Η μπάρα κατάστασης στο iOS 5 θα γίνει πράσινη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης και μπλε όταν βρισκόμαστε σε Personal Hotspot γίνεται μπλε. Στο iOS 6 όμως η μπάρα κατάστασης παίρνει συνήθως το χρώμα την navigation μπάρας της εφαρμογής, περισσότερα μπορούμε να δούμε εδώ.

httpv://www.youtube.com/watch?v=c9X7D87uJ7Q

Ίσως μία από τις πιο κρυφές προσθήκες της Apple στο iOS 6 είναι και τα μεταλλικά volume sliders για την αυξομείωση του ήχου ή αυτό που μας μεταφέρει ακριβώς σε ένα σημείο μέσα στο τραγούδι. Για να δούμε αυτές τις αλλαγές δεν έχουμε παρά να κουνήσουμε το iPhone και να δούμε ότι αλλάζει η λάμψη σε αυτά. Για άλλη μια φορά η Apple κοιτάζει και την πιο μικρή λεπτομέρεια.

Οι παραπάνω αλλαγές αφορούν την Beta 1 έκδοση του iOS 6.

[via MacRumors]