Ο Steve Jobs επέλεξε τον John Cusack για την πρώτη διαφήμιση του iPod

Αρκετά χρόνια πριν όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPod ο Steve Jobs αποφάσισε να συναντηθεί με τον John Cusack τον ηθοποιό και παραγωγό αλλά και σεναριογράφο πολλών Αμερικάνικων ταινιών όπως το “The Thin Red Line” ή το “High Fidelity” (δείτε το trailer στο τέλος).

Ο Steve Jobs ήταν πρόθυμος να προτείνει κάτι πολύ special για την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση του iPod πρώτης γενιάς. Στη συνάντηση ο Jobs αναφέρει την κατάσταση στον John Cusack λέγοντας επίσης ότι είναι μεγάλος του θαυμαστής από την ταινία High Fidelity, τόσο που ήθελε να χρησιμοποιήσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος δίσκων αλλά και τον John για την πρώτη διαφήμιση του iPod.

Ο πρώην Apple CEO πήγε τον John Cusack κατευθείαν στο Cupertino για να του δείξει το νέο concept του iPod αλλά και το iTunes. Παρ’ όλα αυτά ο John αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει να παίξει σε ένα διαφημιστικό. Σύντομα όμως άλλαξε γνώμη και σκεφτόταν ότι είναι ανόητος που δεν δέχτηκε την ευκαιρία να εμφανιστεί στο πρώτο διαφημιστικό iPod μιας εταιρίας σαν την Apple και ακόμα περισσότερο που δεν δέχτηκε μια πρόταση του Steve Jobs.

Πρέπει να πούμε ότι μιλάμε για το 2000 – 2001 καιρούς που το concept για φορητή συσκευή μουσικής δεν είχε ακόμα απήχηση στον κόσμο, τότε που οι περισσότεροι αγόραζαν ακόμα CD. Αλλά μετά από την κυκλοφορία του iPod όλα άλλαξαν και αυτό έγινε μια συσκευή που όλοι επιθυμούσαν.

[via Cult of Mac]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q8DIm_47xPU[/youtube]