Ο Steve Jobs προσπάθησε να αλλάξει το όνομα του Siri

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Siri Dag Kittlaus, ο Steve Jobs δεν είχε ενθουσιαστεί και πολύ με το όνομα Siri. Πρόσφατα ο Kittlaus στην ομιλία του στο Technori Pitch event εξήγησε πώς βρήκε το όνομα Siri.

Κατά τη διάρκεια του event ο συνιδρυτής μίλησε για την ιστορία πίσω από το όνομα Siri. Siri, στα Νορβηγικά σημαίνει “όμορφη γυναίκα που οδηγεί στη νίκη”. “Δούλεψα με κάποια γυναίκα στη Νορβηγία που την έλεγαν Siri και μετά ήθελα να ονομάσω την κόρη μου Siri, επίσης το domain ήταν διαθέσιμο.Όπως επίσης ότι ένα όνομα θα πρέπει να είναι εύκολο να ειπωθεί και να γραφεί”

Τελικά όμως το πρώτο του παιδί ήταν αγόρι και έτσι το όνομα Siri δεν δόθηκε σε αυτό. Ο Kittlaus αναφέρει επίσης πως ο Steve Jobs δεν ήταν και πολύ μεγάλος fan του ονόματος και ήθελε να δώσει στον προσωπικό βοηθό iPhone κάποιο άλλο όνομα, o Kittlaus συνέχισε να πιέζει τον Jobs για να κρατήσει το όνομα που είχε ήδη επιλέξει. Αφού μετά από διάφορες προσπάθειες ο Jobs δεν βρήκε κάτι καλύτερο από το Siri κράτησε αυτό.

Ο συνιδρυτής της Siri δούλεψε στην Apple μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο και μετά αποφάσισε να γυρίσει στο Chicago ώστε να είναι κοντά στην οικογένεια του και να ψάξει για άλλες ευκαιρίες.

Η Apple εξαγόρασε τη Siri τον Απρίλιο του 2010 για $200 εκατομμύρια. [TechCrunch]

3 thoughts on “Ο Steve Jobs προσπάθησε να αλλάξει το όνομα του Siri

  • March 31, 2012 at 19:29
    Permalink

    για $200? Να πάρουμε και ‘μεις μερικές τότε! :p

  • March 31, 2012 at 21:28
    Permalink

    τι ??? 200 $ ???

  • April 1, 2012 at 10:32
    Permalink

    ξέχασα να γράψω *εκατομμύρια* δίπλα από το ποσό 🙂

Comments are closed.