Η Apple δουλεύει πάνω σε Retina Display 5 ιντσών

Σύμφωνα με μία Κινέζικη πηγή η Apple δουλεύει πάνω σε μία Retina Display 5 ιντσών υψηλής ανάλυσης η οποία θα πρέπει να κυκλοφορήσει με μια νέα συσκευή μέσα στο 2013.

Το Γιαπωνέζικο site Macotakara αναφέρει σήμερα ότι αυτό το μυστηριώδες νέο προϊόν θα έχει οθόνη που η ανάλυση της θα φτάνει τα 1600 x 960 ή 1280 x 960 pixels.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την αναφορά πάντα, η Apple ζήτησε από τις εταιρίες να ξεκινήσουν την παραγωγή της νέας LCD την οποία θέλει να χρησιμοποιήσει σε μία νέα συσκευή. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το αν πρόκειται για νέο iPod touch ή κάποιο iPad (mini) ή οτιδήποτε από όλες τις φήμες που έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες.

Πριν λίγες μέρες είδαμε και φήμες για κάποιο iPhone το οποίο θα έχει οθόνη 4.6″ κάτι που είναι λίγο απίθανο για τον ίδιο λόγο που είναι απίθανο να κυκλοφορήσει και κάποια συσκευή 5″. Ο λόγος είναι φυσικά οι developers και ότι θα πρέπει να φτιάξουν τα γραφικά για τις εφαρμογές τους για ακόμα μία φορά σε διαφορετικές αναλύσεις. Με την άφιξη του iPad 3ης γενιάς αρκετές εφαρμογές αναβαθμίστηκαν και αυξήθηκε το μέγεθος τους εφόσον τώρα έχουν μέσα γραφικά και για την Retina Display του iPad. [AppleInsider]