Η Apple άρχισε να απορρίπτει εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο UDID της συσκευής

Το site ΤechCrunch αναφέρει σήμερα ότι η Apple άρχισε να απορρίπτει εφαρμογές για το iOS οι οποίες χρησιμοποιούν ένα μοναδικό αναγνωριστικό συσκευής γνωστό και ως UDID. Η σελίδα σημειώνει επίσης ότι διάφοροι developers αναφέρουν απόρριψη εξαιτίας της χρήσης του UDID την περασμένη εβδομάδα και η Apple είπε ότι πρόκειται να επανεξετάσει αυτή την πολιτική μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το UDID όπως μπορούμε να καταλάβουμε και από την ονομασία είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό για την κάθε iOS συσκευή που είναι δεμένο στο hardware και δεν μπορεί να αλλαχτεί από το χρήστη. Η Apple ειδοποίησε τους developers για αυτή την αλλαγή το καλοκαίρι που μας πέρασε μαζί με την κυκλοφορία του iOS 5.

Ο λόγος για τον οποίο η Apple απαγορεύει την πρόσβαση του UDID της συσκευής στους developers λόγω των επιπτώσεων της ιδιωτικής ζωής. Η Apple και αρκετοί developers εφαρμογών έχουν δεχτεί μηνύσεις για την χρήση των UDID για την παρακολούθηση χρηστών ανάμεσα σε διαφορετικές εφαρμογές. Ενώ με το UDID μόνο δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα χρήστη, το μοίρασμα των UDID μέσα από δίκτυα διαφήμισης και εφαρμογών μπορούν να βοηθήσουν να μαζευτούν κομμάτια για μια πολύτιμη εικόνα δραστηριοτήτων και συμφερόντων για τον χρήστη μιας συγκεκριμένης συσκευής.

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα η Apple φαίνεται να απαιτεί από τους developers να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά αναγνωριστικά για την κάθε εγκατάσταση για να αποφύγουν την δυνατότητα μοιράσματος τέτοιας πληροφορίας μεταξύ εφαρμογών. [MacRumors]