Parking Defenders Review

Μια νέα εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες developers, Κώστα Αρκάδα, Γιάννη Κατσιώτη, Νίκο Αντωνίου και Όθωνα Αντωνίου έκανε σήμερα την εμφάνιση της στο App Store και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μια αναλυτική περιγραφή και οδηγίες για την χρήση της.

Στη χώρα μας καθημερινά αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, εντάξει σίγουρα όχι όλοι αλλά βασικά οι οδηγοί αυτοκινήτων. Το πρόβλημα είναι το parking και ότι πια οι θέσεις είναι πολύ λιγότερες από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Τέτοια πράγματα στην καθημερινότητα μας μπορούν να τρελάνουν και τους πιο ήρεμους ανθρώπους για να μην αναφέρουμε την βενζίνη που θα κάψουμε ψάχνοντας να βρούμε θέση για να παρκάρουμε. Αν και είμαι λίγα χρόνια στην Αθήνα έχω δει τις μεγαλύτερες εξυπνάδες για parking και μάλιστα τα περισσότερα όχι και πολύ μακρυά από το σπίτι μου ένα όμως από αυτά δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Μιλάω για κάποιον οδηγό που σταμάτησε με alarm στη μέση του δρόμου έβγαλε τα κλειδιά που και άνοιξε το λουκέτο που είχε η κίτρινη μπάρα που υπάρχει συνήθως στα πεζοδρόμια που απαγορεύεται το παρκάρισμα, πήρε την μπάρα στο αυτοκίνητο και πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο ενώ από την απέναντι πλευρά του δρόμου ήδη υπήρχαν αυτοκίνητα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι είχε κόψει την κίτρινη μπάρα και στη θέση της έβαλε μία πιο λεπτή έτσι ώστε να μπορεί να παρκάρει έξω από το σπίτι του. Είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε καθημερινά και η μόνη λύση σε αυτό είναι μια συνεννόηση μεταξύ του οδηγού που ψάχνει να βρει θέση και αυτού που την ελευθερώνει, κάτι που δυστυχώς είναι δύσκολο γιατί δεν είναι δυνατόν να γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

Για φανταστείτε όμως η αγαπημένη σας συσκευή που πάντα έχετε όλοι πάνω σας να εξασφάλιζε μια θέση parking για να μην χρειάζεται όλο αυτό.

[vimeo]http://vimeo.com/37107601[/vimeo]

Με κάτι που μπορεί να τύχει στον καθένα μας ξεκίνησε και η ιδέα της εφαρμογής Parking Defenders, όταν ένα από τα παιδιά που έχουν ασχοληθεί για την υλοποίηση αυτής πάρκαρε εντελώς τυχαία στην θέση που μόλις είχε αφήσει κενή ο πατέρας του. Οι developers θέλησαν να μοιραστούν αυτοί την τύχη και με τους υπόλοιπους κατοίκους της Αθήνας και έτσι σήμερα και μετά από πολλούς μήνες προγραμματισμού και beta testing δίνουν την εφαρμογή στο κοινό.

[app 509196275]

[appscreens 509196275]

Η εφαρμογή δουλεύει πολύ απλά με την προϋπόθεση ότι η συσκευή έχει GPS και το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης να έχει στην κατοχή του είναι ένα λογαριασμό σε Twitter, Facebook ή απλά ένα email για να κάνει την εγγραφή του σαν defender. Μετά από το μενού μπορούμε απλά και γρήγορα να προσφέρουμε τη θέση μας, να ψάξουμε για μία θέση, να δούμε το προφίλ μας ή να αποθηκεύσουμε κάποια θέση parking. Όμως ας τα δούμε και πιο αναλυτικά.

Μόλις κατεβάσουμε την εφαρμογή από το App Store και την ανοίξουμε θα δούμε ότι έχουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους για να κάνουμε την εγγραφή και να γίνουμε defender. Αρχικά υπάρχει η εγγραφή μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter και στη συνέχεια δίνοντας απλά το email σας για όλους αυτούς που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Twitter ή το Facebook τους. Επόμενο βήμα είναι να δώσουμε τα στοιχεία μας και τα χαρακτηριστικά του οχήματος μας, δηλαδή τη μάρκα, το μοντέλο και τέλος το χρώμα του και όταν είμαστε έτοιμοι να πατήσουμε το κουμπάκι “I’m ready to defend!”

Στο βασικό μενού μπορούμε να δούμε τις επιλογές να προσφέρουμε την θέση μας, να αναζητήσουμε μια θέση για parking, να δούμε το προφίλ μας ή να αποθηκεύσουμε την θέση που βρισκόμαστε τώρα για μελλοντική χρήση.

Από το Offer έχουμε να προσφέρουμε τη θέση μας και να κερδίσουμε πόντους, για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει χρησιμοποιώντας το κουμπάκι πάνω δεξιά με το στόχο να βρούμε την τοποθεσία μας ή διαφορετικά να χρησιμοποιήσουμε το κουμπάκι με το ανθρωπάκι που στην ουσία μας δίνει το τελευταίο μέρος που παρκάραμε και έχουμε αποθηκεύσει. Μετά θα πρέπει να επιλέξουμε σε πόση ώρα σκοπεύουμε να αφήσουμε κενή τη θέση του parking και τέλος να πατήσουμε Offer για να δείξουμε ότι η θέση μας προσφέρετε.

Με την επιλογή Search μπορούμε να ψάξουμε για να βρούμε μία κενή θέση ή αλλιώς να ξοδέψουμε τους πόντους μας. Μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση είτε στα αγαπημένα μας, είτε χρησιμοποιώντας την τοποθεσία μας, είτε με επιλογή σημείου στο χάρτη ή γράφοντας κάποια διεύθυνση κοντά στον προορισμό μας.
Για να ψάξουμε με την τρέχουσα τοποθεσία μας (my current location) αφού πατήσουμε στην επιλογή θα πρέπει να πατήσουμε στο χάρτη και αφού ορίσουμε την περιοχή που είναι ο προορισμός μας θα πρέπει θα αρχίσουμε να βλέπουμε defenders (offers) σε αυτή. Αν κάποιος από αυτούς φεύγει σε 5 λεπτά για παράδειγμα μπορούμε να του κάνουμε αίτημα για την θέση του.
Αν θέλουμε να κάνουμε αναζήτηση με σημείο στο χάρτη (a point in the map) θα πρέπει να κουνήσουμε το χάρη και ο στόχος να δείχνει στο σημείο που θέλουμε και μετά να πατήσουμε search. Από κει και πέρα η διαδικασία είναι ίδια.
Η τελευταία επιλογή είναι να γράψουμε μια διεύθυνση και να δούμε αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις παρκαρίσματος εκεί μετά η διαδικασία είναι ίδια.
Να σημειώσουμε εδώ ότι: η ακριβής parking τοποθεσία σας, η μείωση των πόντων και η αποκάλυψη των χαρακτηριστικών του defender θα πραγματοποιηθούν μόνο αν αυτός αποδεχτεί την αίτηση σας.

Από το My Profile μπορούμε να βρούμε τις πληροφορίες για το λογαριασμό μας (χρώμα, τύπο αυτοκινήτου), τους πόντους μας και διάφορα στατιστικά και επειδή η εφαρμογή είναι και λίγο σαν παιχνίδι υπάρχουν και επιτεύγματα που θα πρέπει να ξεκλειδώσουμε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αλλάξετε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε ή να κάνετε logout από τον λογαριασμό σας.

Το Save My Spot μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε την τελευταία θέση που παρκάραμε και μπορούμε αν χρειαστεί ακόμα και να μετακινήσουμε το χάρτη. Η Αποθήκευση της θέσης μας γίνεται από το κουμπάκι με τη δισκέτα πάνω δεξιά και είναι αρκετά χρήσιμο αν δεν γνωρίζουμε καθόλου την περιοχή που έχουμε αφήσει το αυτοκίνητο μας. Ακόμα οι developers μας ενημέρωσαν ότι στην επόμενη έκδοση θα προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες για την συγκεκριμένη επιλογή.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν τρεις ακόμα επιλογές. Το Favorites (Αγαπημένα) μας επιτρέπει να αποθηκεύσουν τις αγαπημένες μας περιοχές ή αυτές που επισκεπτόμαστε πιο συχνά. Με το Contact μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους developers της εφαρμογής για να αναφέρουμε προβλήματα ή να προτείνουμε καινούριες προτάσεις. Τέλος με το About μπορούμε να δούμε λίγες πληροφορίες για τη χρήση της εφαρμογής όπως και δύο interactive οδηγούς για την αναζήτηση και την προσφορά θέσης.

Δείτε και το παρακάτω video για να δείτε πως δουλεύει:

[vimeo]http://vimeo.com/38883708[/vimeo]

Σίγουρα είναι μια μοναδική εφαρμογή και με τον τρόπο της ελπίζουμε να βοηθήσει να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα του παρκαρίσματος. Η εφαρμογή είναι εξελληνισμένη και μπορείτε να την βρείτε στο App Store εντελώς δωρεάν. Τι λέτε θα γίνετε ένας καλός defender που θα δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας;

Δείτε στη συνέχεια και το δελτίο τύπου:

Η μάταιη αναζήτηση πάρκινγκ μπορεί να οδηγήσει και τους πλέον ψυχραιμούς στα όρια της τρέλας. Και είναι βέβαιο πως όλοι οι οδηγοί μπορούν να αναπολήσουν μια μαγική στιγμή που κάποιος ξεπάρκαρε ακριβώς στη σωστή στιγμή για να πάρουν τη θέση του. Το Parking Defenders, μια νέα εφαρμογή για smartphones υπόσχεται στους χρήστες πολλές τέτοιες στιγμές.

Οι δημιουργοί του Parking Defenders, τέσσερεις νέοι Έλληνες προγραμματιστές που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας, έχουν ζήσει πολλές στιγμές απελπισίας ψάχνωντας μια θέση πάρκινγκ. Όταν ένας από αυτούς πάρκαρε από τύχη στη θέση που μόλις άφηνε κενή ο πατέρας του, άρχισαν να επεξεργάζονται την ιδέα μιας κοινότητας ατόμων που μοιράζονται μεταξύ τους τις θέσεις παρκινγκ κάνοντας τη ζωή τους ευκολότερη. Μετά από δουλειά πολλών μηνών και μια σημαντική διάκριση στο διαγωνισμό Aegean Startups 2011 τον περασμένο Νοέμβριο (που είχε ως έπαθλο μία χορηγία από το ΤΑΝΕΟ), προέκυψε το Parking Defenders.

Η εφαρμογή καλεί τον κάθε χρήστη-Defender λίγα λεπτά πριν ξεπαρκάρει να δηλώσει ότι πρόκειται να αφήσει μια κένη θέση. Στη συνέχεια οι χρήστες που ψάχνουν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή μπορούν να ζητήσουν να πάρουν τη θέση που προσφέρει ο χρήστης-Defender και να παρκάρουν σε δευτερόλεπτα! Στην αντίθετη περίπτωση ο χρήστης-Seeker που κατευθύνεται σε μια περιοχή και πρόκειται να ψάξει για πάρκινγκ μπορεί πριν φτάσει να δει ποιες θέσεις πρόκειται να ελευθερωθούν και να ζητήσει να παρκάρει σε κάποια από αυτές γλιτώνοντας χρόνο και προστατεύοντας την ψυχική του υγεία!

Το Parking Defenders υποστηρίζεται από smartphones με λειτουργικό Android, iPhone και Windows Phone. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμη και για εκείνους που δεν είναι εξαρτημένοι από gadgets, και έχει ήδη αρχίσει να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα κάποιων Αθηναίων.

Αν κι εσείς θέλετε να μετατρέψετε το πάρκινγκ από καθημερινό εφιάλτη σε παιχνίδι δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε το Parking Defenders στο smartphone σας. Οι υπόλοιποι Defenders είναι εδώ και σας περιμένουν!

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο parkingd.com.