Γιατί η Apple έβαλε το ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής

Συχνά βλέπουμε διάφορα άτομα που πιστεύουν ότι τα iPhone έχουν δύο ηχεία στο κάτω μέρος της συσκευής, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ηχείο και ένα μικρόφωνο. Αυτό όμως που κάνει γνωστή την Apple εδώ και καιρό είναι η σημασία που δίνει σε τόσο μικρές λεπτομέρειες.

Συνήθως η Apple δεν φτιάχνει κάτι αν δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο λόγο και η τοποθέτηση του μικροφώνου στο iPhone είναι το τέλειο παράδειγμα για να το δούμε αυτό. Ο σχεδιαστής Dustin Curtis ανακάλυψε το λόγο αφού άλλαξε από iPhone 4 σε Samsung Galaxy S II. Μετά την αλλαγή, ο Curtis ανακάλυψε ότι συνέχιζε να κοιμάται ενώ χτυπόύσε το ξυπνητήρι του το πρωί, ενώ όπως ισχυρίζεται ήταν σωστά ρυθμισμένο και το τηλέφωνο δεν είχε σβήσει ή οτιδήποτε άλλο, αλλά το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει.

Στη συνέχεια όμως κατάφερε να ανακαλύψει το πρόβλημα και ήταν το ηχείο. Όλα τα iPhone μέχρι σήμερα έχουν τα ηχεία τους στο κάτω μέρος και όχι στο πίσω μέρος όπως τα περισσότερα άλλα smartphones στην αγορά. Όταν οποιοδήποτε άλλο smartphone είναι ξαπλωμένο πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια ο ήχος δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.

Για αυτό ακριβώς το λόγο το iPhone έχει το ηχείο στο κάτω μέρος για να εξασφαλίσει ότι όπως και να είναι τοποθετημένη η συσκευή θα ακούγεται το ηχείο.

Update: Επειδή κάποιοι πιστεύουν πως το iPhone δεν ακούγεται όταν είναι πάνω στο dock, προσπάθησα να φτιάξω ένα video που να δείχνει την διαφορά.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hjL6r2-Z3Yo&list=UUib_N6j3XdrYjSRvwKsONyg[/youtube]

4 thoughts on “Γιατί η Apple έβαλε το ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής

  • March 23, 2012 at 11:05
    Permalink

    Kai an otanpas gia upno valeis to iphone se dock?….. Fail

    • March 24, 2012 at 09:50
      Permalink

      Δεν ειναι fail! Στην πραγματικότητα το dock έχει ένα  μικρό κενό από το ηχείο μέχρι το πλαστικό και το κάνει να ακούγεται πιο δυνατά! 🙂 

      • April 1, 2012 at 10:36
        Permalink

        Εεεεεε….οχι δεν εχει!

        • April 1, 2012 at 11:05
          Permalink

          Δοκίμασα να γράψω ένα video με την διαφορά του ήχου. Είναι update στο post. =)

Comments are closed.