Πώς να κάνετε downgrade το iOS 5.1

Όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα η Apple κυκλοφόρησε το iOS 5.1 και αρκετοί χρήστες που είχαν jailbroken συσκευές τις αναβάθμισαν με αποτέλεσμα τώρα να μην έχουν jailbreak ή να είναι με tethered jailbreak.

Ευτυχώς για ακόμα μία φορά υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε από το iOS 5.1 στο iOS 5.0.1 και να κάνουμε πάλι untethered jailbreak αρκεί να ακολουθήσουμε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Προσοχή! Το downgrade δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε iPhone 4S και θα πρέπει να για μπορέσετε να πάτε σε προηγούμενη έκδοση να έχετε αποθηκεύσει τα SHSH από την συσκευή σας.

Για να κάνουμε downgrade τις συσκευές μας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είτε το redsn0w σε Mac είτε το iFaith αν έχουμε windows και να δημιουργήσουμε με αυτό ένα custom firmware.

Αν δεν έχετε το iFaith μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και το iOS 5.0.1 αλλά και όλα τα firmware μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Αρχικά θα πρέπει να βρούμε που έχουμε τα SHSH certificates και να τα αποθηκεύσουμε με το redsn0w ή το iFaith στον υπολογιστή μας.

Ανοίγουμε το iFaith και πηγαίνουμε Build signed IPSW w/ Blobs επιλέγουμε τα SHSH μας που αποθηκεύσαμε στον υπολογιστή μας προηγουμένως και μετά το iOS 5.0.1 που κατεβάσαμε αφού τα κάνουμε αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο custom ipsw και να το αποθηκεύσουμε στο desktop. Μετά βάζουμε την συσκευή μας σε DFU mode με το iFaith, ανοίξτε το iTunes και πατήστε να κάνετε restore τη συσκευή με το νέο custom firmware που μόλις δημιουργήσατε. [iSpazio]

2 thoughts on “Πώς να κάνετε downgrade το iOS 5.1

  • March 15, 2012 at 08:54
    Permalink

    Mac version?

Comments are closed.