H Apple κυκλοφόρησε το Apple TV 3ης γενιάς με υποστήριξη 1080p video

Πριν την παρουσίαση του iPad ο CEO της Apple, Tim Cook ανακοίνωσε ένα update για το Apple TV. Το αναβαθμισμένο μοντέλο θα υποστηρίζει την αναπαραγωγή 1080p video, το iTunes in the Cloud για ταινίες και σειρές που θα δούμε στη χώρα μας μαζί με το iTunes in the Cloud για μουσική. Ακόμα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες και σειρές που έχουν ήδη αγοράσει σε 1080p όταν αυτές είναι διαθέσιμες από το iTunes Store.

Το νέο Apple TV έρχεται επίσης με το iOS 5.0 ένα αρκετά βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον που κάνει την πλοήγηση πολύ πιο εύκολη μεταξύ εφαρμογών, στις φωτογραφίες και στο περιεχόμενο που έχουμε στο iCloud.

Η Apple ετοίμασε επίσης διάφορους παρόχους περιεχομένου να κάνουν stream σε ποιότητα HD στο νέο Apple TV. Το Netflix, το Vimeo και φυσικά στο περιεχόμενο που η ίδια η Apple έχει όπως ταινίες και σειρές που είναι διαθέσιμες στο iTunes. Η Apple δήλωσε επίσης ότι θα υπάρχουν 15,000 ταινίες και περισσότερα από 90,000 επεισόδια από σειρές στο iTunes Store. δείτε περισσότερα.

Το νέο Apple TV έχει επίσης μεγαλύτερη ενσωμάτωση του iCloud και οι χρήστες μπορούν τώρα να αγοράσουν και όχι μόνο να νοικιάσουν ταινίες και σειρές άμεσα από το Apple TV και να τις δούνε σε οποιαδήποτε iOS συσκευή και αν έχουν.

Το AirPlay που παραμένει στο Apple TV μας επιτρέπει να δούμε το περιεχόμενο από το iPhone, το iPad ή το iPod touch μας στη μεγάλη μας τηλεόραση. Ενεργοποιώντας απλά το AirPlay στο iPhone 4S ή στο iPad 2 και το iPad 3ης γενιάς μπορούμε να δούμε την οθόνη της συσκευής μας στη μεγάλη μας τηλεόραση και να συνεχίσουμε σε αυτή το παιχνίδι μας, την ταινία ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε. δείτε περισσότερα.

Η Apple φόρεσε στο Apple TV τον μονοπύρηνο επεξεργαστή A5 και όχι το νέο επεξεργαστή A5X που υπάρχει στο νέο iPad σύμφωνα με αναφορά της Ars Technica.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν πρέπει να έχετε το νέο Apple TV για να αποκτήσετε το νέο γραφικό περιβάλλον. Αντίθετα το iOS 5.0 για Apple TV είναι συμβατό και με το Apple TV 2ης γενιάς.