Το νέο iPad θα έχει 1GB μνήμη RAM και επεξεργαστή A5X

Μια ακόμα αναφορά από το site του γνωστού hacker @Chronic αναφέρει τώρα ότι το νέο iPad θα κυκλοφορήσει με μνήμη RAM 1GB.

Σύμφωνα με φωτογραφίες του debug του iPad 3 που είδαμε από το BGR τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία γραμμή της κονσόλας μπορούμε να καταλάβουμε ότι η μνήμη του νέου iPad θα είναι μεγαλύτερη.

Η τελευταία γραμμή στην κονσόλα όπως μπορούμε να δούμε και στην φωτογραφία πιο πάνω γράφει: vm_page_bootstrap: 244276 free pages and 8396 wired pages. Ο Chronic έκανε λίγα μαθηματικά και με την παρακάτω γραμμή προσπαθεί να μας εξηγήσει γιατί το iPad 3 θα έχει περισσότερη μνήμη από την προηγούμενη γενιά. Σύμφωνα με τον Chronic η τελευταία γραμμή μεταφράζεται σε: 244,276 (σελίδες) x 4,000 bytes (μέγεθος ανά σελίδα) = 977,104,000 bytes = 997MB.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή A5X, το The Verge έχει τώρα κάποια στοιχεία από αξιόπιστες πηγές και αναφέρει ότι τελικά το νέο iPad δεν θα κυκλοφορήσει με τετραπύρηνο επεξεργαστή δηλάδη τον Apple A6 αλλά με τον διπύρηνο A5X μια βελτιωμένη έκδοση του επεξεργαστή A5 που η Apple κυκλοφόρησε με το iPad 2. Φαίνεται πως η Apple θέλει να κρατήσει αυτή τη φορά τον τετραπύρηνο επεξεργαστή για το επόμενο iPhone αντίθετα με ότι έχει συμβεί τα δύο τελευταία χρόνια.

One thought on “Το νέο iPad θα έχει 1GB μνήμη RAM και επεξεργαστή A5X

Comments are closed.