Η Apple ανακοίνωσε το νέο iPad

Πριν λίγο στο Yerba Buena Center η Apple παρουσίασε το νέο iPad ή το “The new iPad”. Η αναβαθμισμένη συσκευή έρχεται στην ίδια τιμή με αρκετές βελτιώσεις τις οποίες θα δούμε στη συνέχεια. Δείτε τη διαφήμιση του νέου iPad.

Αρχικά η Retina display που γνωρίσαμε με το iPhone 4 τώρα έρχεται και στο νέο iPad. Η Retina display στο iPad τρίτης γενιάς μας επιτρέπει να βλέπουμε τα πάντα με μεγαλύτερη ευκρίνεια και πιο ζωντανά. Το κείμενο μέσα από αυτή είναι τόσο καθαρό και μπορούμε να διαβάσουμε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Τα χρώματα είναι πολύ πιο ζωντανά, οι φωτογραφίες και τα video είναι πολύ πλούσια γεμάτα λεπτομέρειες. Όλα αυτά χάρη στα 3.1 εκατομμύρια pixels που τροφοδοτούνται από τον νέο επεξεργαστή A5X. Μιλάμε για την καλύτερη οθόνη που έχει φορεθεί σε φορητή συσκευή. δείτε περισσότερα.

Το δεύτερο που είδαμε είναι η 5MP iSight camera. Με το νέο iPad και την κάμερα των 5 megapixel μπορούμε τώρα να τραβήξουμε τις καλύτερες φωτογραφίες με τα καλύτερα οπτικά, βασικά μιλάμε για την κάμερα του iPhone 4 με αισθητήρα πίσω φωτισμού, αυτόματη ισορροπία λευκού και την ανίχνευση προσώπου για απίστευτες σταθερές φωτογραφίες. Όπως επίσης και μπορούμε πια να γράψουμε 1080p HD video έτσι ώστε η κάθε σας στιγμή να είναι τέλεια όπως τη θυμάστε. δείτε περισσότερα.

 

Καλύτερη απόδοση με τον νέο επεξεργαστή A5X. Ο επεξεργαστής A5X με το quad-core chip γραφικών τετραπλασιάζει τα pixel του iPad 2 και μας δίνει την ομαλότητα και τη ρευστότητα για τα οποία είναι γνωστό το iPad. Ακόμα και με την νέα αυτή ταχύτητα όμως το iPad συνεχίζει να υπόσχεται 10 ώρες μπαταρία.

Περισσότερη δύναμη στην οθόνη. Η Retina display στο νέο iPad δεν θα ήταν διαθέσιμη χωρίς τον νέο A5X, που δίνει δύναμη στα 3.1 εκατομμύρια pixels που είναι πάνω στην οθόνη και τα quad-core γραφικά που κάνουν πιο δυνατή την επεξεργασία αλλά και το iPad πολύ πιο ανταποκρίσιμο. Ακόμα και από τα πιο μικρά πράγματα, όπως swipe, scroll και pinch αλλά και στα μεγαλύτερα όπως επεξεργασία φωτογραφίας στο νέο iPhoto εφαρμογή φίλτρων και μεταβάσεις στο iMovie και στα παιχνίδια.

Άμεσα απλά πατήστε και μεταφερθείτε όπου θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad όλη την ώρα, λίγα λεπτά εδώ μία ώρα αλλού κ.ο.κ. Κάθε φορά που πατάτε το Home button ή σηκώνετε το Smart Cover είστε έτοιμοι να δουλέψετε, να παίξετε ή να κάνετε οτιδήποτε. Άμεσα για αυτό είναι υπεύθυνη η μνήμη flash, είναι γρήγορη και αξιόπιστη έτσι ώστε να μπορείτε να πάτε σε μία εφαρμογή και να κάνετε ότι θέλετε.

Η ζωή μπαταρίας στο νέο iPad ακόμα και με την Retina dispay που έχει 4 φορές τα pixel του iPad 2 και τα quad-core γραφικά είναι ακριβώς η ίδια. Μπορείτε ακόμα να έχετε 10 ώρες μπαταρία για να διαβάσετε, να παίξετε, να γράψετε και να δημιουργήσετε ότι θέλετε.

Dictation. Υπαγόρευση για οτιδήποτε. Γράψτε ένα emai, στείλτε ένα μήνυμα, αναζητήστε κάτι στο interne ή δημιουργήστε μία σημείωση. Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε απλά με την φωνή σας αντί να τα γράψετε, ακόμα όμως μόνο στην Αγγλική γλώσσα ή στις υπόλοιπες που υποστηρίζει το Siri, ελπίζουμε σύντομα και για την Ελληνική γλώσσα.

Τέλος καλύτερη πλοήγηση μέσω της σύνδεσης 4G LTE η οποία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα μας. Για εμάς ακόμα καλύτερη σύνδεση 3G μόνο που αυτό δυστυχώς δεν αφορά μόνο το iPad αλλά και τις κεραίες των παρόχων που όλο και μειώνονται.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το iPad 3ης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στις 23 Μαρτίου.

δείτε ακόμα iOS 5.1 Update