Μια ματιά στην αρχική σελίδα της Apple

Σίγουρα πολλοί έχουμε παρατηρήσει ότι το site της Apple έχει αλλάξει αρκετές φορές από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε. Εδώ και πολλά χρόνια η Apple χρησιμοποιεί την αρχική σελίδα για κάθε τι μεγάλο που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι πολύ λίγες οι φορές που έχει αλλάξει το λευκό χρώμα της ιστοσελίδας.

Για όσους θέλουν να δούνε πώς έμοιαζε η αρχική σελίδα στο site της Apple τα πρώτα χρόνια μπορείτε να το κάνετε με το Wayback Machine. Αν ψάξουμε και θυμόμαστε κάποιες ημερομηνίες μπορούμε να βρούμε την αρχική σελίδα από διάφορα σημαντικά γεγονότα. Όπως την κυκλοφορία των παρακάτω:

iMac DV

Mac OS X

Mac OS X Leopard

iTunes

Εκτός από αυτά όμως υπάρχουν και οι σελίδες με τις iOS συσκευές της Apple. Όπως την πρώτη σελίδα του iPhone με το μήνυμα “Say Hello to iPhone” αλλά υπήρχαν και άλλες σελίδας που μπορεί να θυμόμαστε.

iPod

iPhone

iPad

Μπορείτε αν θέλετε να πλοηγηθείτε σε παρελθόν των αρχικών σελίδων του site της Apple να ψάξετε στο InternetArchive από 22 Οκτωβρίου 1996 μέχρι τα μισά του 2011. Σχεδόν πάντα η σελίδα της Apple είχε το ίδιο layout, ένα μενού μια μεγάλη φωτογραφία για το τρέχον νέο προϊόν και από κάτω 3 πιο παλιά και 4 τώρα πιο δευτερεύοντα θέματα και μετά μερικά links.

Τέλος μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη συλλογή από διαφορετικές σελίδες της Apple στο Flickr στο photostream του flestclan. [iSpazio]

περισσότερα στο forum