Οδηγός: Untethered Jailbreak στο iOS 5.0.1 με το PwnageTool

Νωρίτερα σήμερα κυκλοφόρησε το PwnageTool που υποστηρίζει το firmware iOS 5.0.1 και έτσι ακόμα και οι χρήστες που έχετε αγοράσει το iPhone σας από το εξωτερικό μπορείτε τώρα να κάνετε αναβάθμιση στο τελευταίο iOS διατηρώντας τα modem firmware που έχετε.

Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε untethered jailbreak για το iPhone σας στο iOS 5.0.1 με το PwnageTool.

Με το PwnageTool μπορούμε να τροποποιήσουμε το ipsw ώστε να διατηρήσουμε την αναβάθμιση του baseband, να φτιάξουμε τα δικά μας γραφικά για τις οθόνες σε boot και recovery mode αλλά και να προσθέσουμε όλα τα πακέτα του Cydia που θέλουμε να είναι προεγκατεστημένα στο ipsw μετά το restore.

 

Απαιτήσεις

  • PwnageTool (torrent)
  •  iOS 5.0.1 – μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Οδηγίες

Να θυμίσουμε ότι θα πρέπει να έχετε κάνει αναβάθμιση στο iOS 5.0.1 στη συσκευή σας εφόσον όπως αναφέρει ο @pod2g το νέο untethered jailbreak δεν είναι συμβατό με το iOS 5.0.

Ανοίγουμε το PwnageTool και πατάμε το OK στο μήνυμα που εμφανίζεται και μετά επιλέγουμε το Expert mode από τα κουμπάκια στο πάνω μέρος.

 

Μετά θα πρέπει να επιλέξουμε την συσκευή μας και μόλις εμφανιστεί πατάμε στο μπλε βελάκι κάτω δεξιά.

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα μας ζητηθεί να βρούμε το original ipsw που έχουμε κατεβάσει. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να πατήσουμε στο Browse for IPSW… και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί να το βρούμε και να το επιλέξουμε.

Μόλις το Pwnage αναγνωρίσει το ipsw θα μας φέρει μια νέα οθόνη στην οποία θα επιλέξουμε το General και μετά θα πρέπει να πατήσουμε στο μπλε βελάκι κάτω δεξιά.

Στο General θα βρούμε επιλογές για να τροποποιήσουμε το μέγεθος του partition, τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε το iPhone μας αν αυτό είναι αγορασμένο από το εξωτερικό.

Αν το iPhone μας είναι αγορασμένο από την Ελλάδα θα πρέπει να ξετικάρουμε το Activate the phone.

Πατώντας το γνωστό μπλε βελάκι θα μεταφερθούμε στις επιλογές για τα πακέτα του Cydia που θέλουμε να είναι προεγκατεστημένα. Εκεί θα πρέπει να επιλέξουμε όλα τα πακέτα που θέλουμε να περάσουμε μέσα στο custom firmware έτσι ώστε αυτά να είναι προεγκατεστημένα μετά το jailbreak.

Μόλις τελειώσουμε με τα πακέτα μας μπορούμε να συνεχίσουμε πατώντας στο μπλε βελάκι.

Στο κεντρικό μενού με τις επιλογές τώρα θα πρέπει να πατήσουμε το Build και μετά το βελάκι.

Στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί μπορούμε να επιλέξουμε που να αποθηκεύσουμε το custom ipsw.

Ανάλογα με τον υπολογιστή που έχουμε θα πρέπει να περιμένουμε το Pwnage να δημιουργήσει το ipsw. Ο χρόνος αναμονής είναι από 5 έως 10 λεπτά και κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα μας ζητηθεί να δώσουμε το password του χρήστη μας.

Μόλις το Pwnage δημιουργήσει το ipsw θα ξεκινήσει αυτόματα να δείχνει οδηγίες για έτσι ώστε να μας βοηθήσει να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode.

  • Για 10 δευτερόλεπτα θα πρέπει να κρατήσουμε πατημένα το Home και το Power button.
  • Μετά αφήνουμε το Power αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε πατημένο το Home button για 10 δευτερόλεπτα.

Αν έχουμε ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες θα πρέπει να δούμε το μήνυμα Successfully entered DFU mode! Πατάμε OK και στη συνέχεια κλείνουμε το PwnageTool και ανοίγουμε το iTunes.

Στο iTunes τώρα κρατάμε πατημένο το Alt/Option και κάνουμε κλικ στο Restore.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα πρέπει να επιλέξουμε το custom firmware που δημιουργήσαμε προηγουμένος.

Μόλις τελειώσει το restore και αν η διαδικασία έχει γίνει σωστά θα πρέπει να  δούμε στο SpringBoard του iPhone μας το Cydia. Thanks iClarified.