Steve Jobs: Αιτία θανάτου η αναπνευστική ανακοπή και ο όγκος στο πάγκρεας

Η Bloomberg αναφέρει ότι η ληξιαρχική πράξη θανάτου του Steve Jobs έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Η αίτια του θανάτου ήταν η αναπνευστική ανακοπή και όγκος στο πάγκρεας. Ο Jobs απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη περίπου στις 3.00 μ.μ. ώρα Ειρηνικού.

Steve Jobs died at home in Palo AltoCalifornia, of respiratory arrest caused by a pancreatic tumor at about 3 p.m. on Oct. 5, according to his death certificate. His occupation was listed as “entrepreneur” in the “high tech” business.

The Santa Clara County Public Health Department in San Jose, California, issued the document today.

Ενώ αρκετοί υπέθεσαν ότι η αιτία θανάτου είχε σχέση με την σπάνια μορφή καρκίνου στο πάγκρεας τον οποίο είχε αρχικά θεραπεύσει το 2004, η επίσημη αναφορά σχετικά με την ασθένεια του Jobs τα τελευταία χρόνια ήταν ανεπαρκής. Ο Steve Jobs υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση του συκωτιού τον Απρίλιο του 2009, αλλά ακόμα και εκείνη την περίοδο η μεταμόσχευση περιγράφηκε σαν θεραπεία για μια “απόρρητη ιατρική κατάσταση” και η κατάσταση του στην περιγράφηκε σαν “ανισορροπία ορμονών” όταν έφυγε με ιατρική άδεια στις αρχές αυτού του χρόνου.

Ο  Jobs πήρε την τελευταία ιατρική άδεια τον Ιανουαρίου, με πηγές που αναφέρουν ότι εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε προβλήματα με το αμυντικό σύστημα παρόμοια με αυτά που έχουν και άλλα άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και όχι απαραίτητα τις μάχες που έδινε με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Η κηδεία του Steve Jobs πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και η Apple ετοιμάζει μια γιορτή για την ζωή του για όλους τους υπαλλήλους της εταιρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

[ MacRumors ]