Οδηγός: Πώς να αποθηκεύσουμε τα SHSH Blobs με το redsn0w

Χθες κυκλοφόρησε το redsn0w 0.9.9b1 με πολλές καινούριες δυνατότητες και μία από αυτές την δυνατότητα αποθήκευσης των SHSH blobs που μέχρι τώρα είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε μόνο με το TinyUmbrella ή διάφορα άλλα εργαλεία που μπορούσαμε να βρούμε μέσω του Cydia.

 

Οδηγίες

Αρχικά θα πρέπει να συνδέσουμε το iPhone μας στο Mac.

Στο Mac θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καινούριο φάκελο και να τον ονομάσουμε “Pwnage”.

Κατεβάζουμε το redsn0w 0.9.9b1 από εδώ και το βάζουμε μέσα στον φάκελο που δημιουργήσαμε. Κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο zip του redsn0w για να το αποσυμπιέσουμε.

Ανοίγουμε το redsn0w και κάνουμε κλικ στο κουμπάκι extras.

Εκεί θα βρούμε το κουμπάκι SHSH blobs.

Πατάμε το κουμπάκι Fetch έτσι ώστε να να τραβήξουμε τα blobs από την συσκευή μας και να τα στείλουμε στον server του Cydia.

Για να το κάνουμε αυτό, το redsn0w θα μας καθοδηγήσει να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU ακολουθώντας τις πληροφορίες στην οθόνη.

Πατάμε πατημένο το Power για 3 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζουμε πατώντας και το Home για άλλα 10 δευτερόλεπτα, τέλος αφήνουμε το Power και συνεχίζουμε να πατάμε το Home μέχρι το redsn0w να ανιχνεύσει την συσκευή μας.

Μετά το redsn0w θα αρχίσει να τραβάει τα SHSH blobs από την συσκευή μας και να τα στέλνει στο server του Cydia.

Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία θα πρέπει να δούμε το μήνυμα “Success” στο redsn0w.

Για να σιγουρευτούμε ότι τα SHSH blobs μας έχουν αποθηκευτεί πατάμε για ακόμα μία φορά στο SHSH blobs μετά στο Query και γράφουμε * και μπορούμε να τα δούμε στην λίστα του Cydia.

 

Προσοχή: Το redsn0w αποθηκεύει τα SHSH blobs και μέσα στον φάκελο του redsn0w σε ένα αρχείο plist.