Firebug console στο Safari του iPhone

Foto3

Το Firebug console σας επιτρέπει να έχετε τα απαραίτητα web development εργαλεία έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τον CSS, τον HTML και τον JavaScript κώδικα από οποιαδήποτε σελίδα θέλετε.

Το Firebug είναι διαθέσιμο για τον Firefox σε Mac ή PC αλλά ο developer, Joe Hewitt κατάφερε να το φέρει στο Safari του iOS.

Στη συνέχεια μπορούμε να βρούμε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε και αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς να κάνουμε jailbreak την συσκευή μας.

 

Οδηγίες

Ανοίγουμε το Safari και φτιάχνουμε ένα καινούριο bookmark που θα ονομάζεται Firebug

Firebug

Από τον υπολογιστή μας θα πρέπει να στείλουμε ένα mail στον λογαριασμό που χρησιμοποιούμε στην συσκευή μας το οποίο θα περιέχει το κείμενο από εδώ

Μετά από την iOS συσκευή μας ανοίγουμε το Mail και κάνουμε αντιγραφή όλο των κώδικα που υπάρχει στο μail

Πηγαίνουμε στο Safari στα Favorites και πατάμε Edit και μετά στο bookmark για το Firebug

Διαγράψτε το url της σελίδας και κάντε paste τον κώδικα από το mail

Firebug2

Μόλις το κάνετε πατήστε End και κλείστε το Safari από το Multitasking. Για να το κάνετε αυτό βγείτε από το Safari, κάντε διπλό κλικ και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του Safari μόλις το βρείτε στην κάτω μπάρα του Multitasking, μόλις εμφανιστεί το σηματάκι για διαγραφή πατήστε πάνω του για να κλείσετε το Safari.

Μετά ανοίγουμε το Safari και πηγαίνουμε σε μία σελίδα της επιλογής μας, περιμένουμε να φορτώσει και πηγαίνουμε στα favorites kαι επιλέγουμε το Firebug

Θα δούμε το Firebug console όπως στο screenshot πιο πάνω και πατώντας σε ένα από τα μέρη της σελίδας θα μας δώσει τις πληροφορίες του κώδικα του.

Αν θέλετε να αφαιρέσετε το Firebug θα πρέπει να σβήσετε απλά το bookmark.

[ OS X Daily ] [ iSpazio ]