Η Apple κάνει το Lossless Audio Codec (ALAC) Open Source

Το Apple Lossless Audio Codec (ALAC) ενσωματώθηκε στο Mac OS X το 2004 και αργότερα προστέθηκε στο iTunes και στο QuickTime. Πριν λίγες μέρες η Apple ανακοίνωσε ότι το Audio codec της είναι πια open source.

Συγκεκριμένα μέσα από μία ανακοίνωση στο MacOSForge αναφέρει:

Το Apple Lossless Audio Codec (ALAC) είναι ένα codec ήχου χωρίς απώλειες από την Apple το οποίο εδώ και λίγα χρόνια, έχει αναπτυχθεί για όλες τις πλατφόρμες και τις συσκευές. Η Apple κάνει το Apple Lossless Audio Codec (ALAC) διαθέσιμο σαν open source project. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε να βρούμε στην σελίδα του Apple Lossless Audio Codec project.

Το codec της Apple είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει συμπίεση ήχου χωρίς καμία απώλεια πληροφοριών ήχου και είναι όμοιο με άλλα lossless codecs ήχου όπως το FLAC. Το codec της Apple ωστόσο, συμπιέζει τα αρχεία περίπου στο μισό μέγεθος από αυτό των αρχικών σύμφωνα με το MacRumors.

Τα υπόλοιπα audio codec, όπως τα MP3 και AAC, συμπιέζουν τον ήχο πολύ περισσότερο, αλλά επίσης χάνουν περισσότερη ποιότητα. Φυσικά ένα σοβαρό πλεονέκτημα του ALAC είναι ότι είναι συμβατό με όλες τις Apple συσκευές, όπως iPod, iPhone και iPad.

[ Cult of Mac ]