Ο Δημιουργός του iTunes ετοιμάζεται να φτιάξει την Apple τηλεόραση

Ο Jeff Robin που δημιούργησε το iTunes αλλά και βοήθησε στην δημιουργία του πρώτου iPod μαζί με τον Tony Fadell, ετοιμάζεται να κάνει μια προσπάθεια για την Apple τηλεόραση σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg.

Η Apple Inc. στράφηκε στον software engineer που κατασκέυασε το iTunes για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τηλεόρασης της Apple, σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν γνώση σχετικά με αυτό το project.
Ο Jeff Robin που βοήθησε στην δημιουργία του iPod, όπως πρόσθετα και στο iTunes Media store τώρα οδηγεί την ανάπτυξη της νέας προσπάθειας που κάνει η Apple για την δημιουργία της δικής της τηλεόρασης, είπαν κάποια άτομα που δεν θέλησαν να αποκαλυφθούν.

Φυσικά όλα αυτά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα μετά την κυκλοφορία της επίσημης βιογραφίας του Steve Jobs και την φράση του “I finally cracked it”, η οποία μιλάει για τον τρόπο που βρήκε ώστε να κάνει αυτό το κονσερβοκούτι που ονομάζουμε τηλεόραση όσο πιο εύκολο γίνεται στην χρήση και με ένα γραφικό περιβάλλον που όμοιο του δεν θα έχουμε ξαναδεί, πιθανόν του iOS.

Νωρίτερα σήμερα, ο Gene Munster, αναλυτής της Piper Jaffray εκδίδει έναν αριθμό από αναφορές σχετικά με την προοπτική της Apple για μια τέτοια συσκευή.

Σύμφωνα με το site Fortune:

Πιστεύουμε ότι η Apple επενδύει στην κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής για την διασφάλιση οθονών LCD. Αυτές οι οθόνες μπορεί να είναι από 3.5″ για φορητές συσκευές μέχρι και 50″ για οθόνες που θα χρησιμοποιηθούν σε τηλεοράσεις.

Αρχές Σεπτεμβρίου κάποιος σύνδεσμος κοντά σε προμηθευτή υλικού στην Ασία έδειξε ότι prototypes για την τηλεόραση της Apple έχουν σχεδιαστεί ήδη.

Ο Munster έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι η Apple πρόκειται να μπει στην αγορά των τηλεοράσεων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009, και προτείνει ότι η τηλεόραση θα προσθέσει 3 τοις εκατό στα έσοδα της εταιρίας του 2013.

Παρά τους ισχυρισμούς του Munster, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά εικασίες, η ιδέα της Apple HDTV φαίνεται αρκετά ελκυστική – μια μόνο, ενοποιημένη συσκευή που μπορεί να απλοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τηλεόραση σε σχέση με αυτό που ξέρουμε σήμερα. Ακόμα, τώρα υπάρχει το iCloud που η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν παντού έχοντας την καλύτερη θέση από ποτέ να φέρει την επανάσταση σε ακόμα μια αγορά και μάλιστα σε ένα προϊόν που έχει την ανάγκη για μια επαναστατική αλλαγή.

[ MacRumors ]