H Apple κυκλοφόρησε το iOS 5

Πριν λίγο η Apple κυκλοφόρησε την νέα μεγάλη αναβάθμιση του iOS. Το iOS 5 έρχεται με πάνω από 200 νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά και από αυτές ξεχωρίζουν τα  iMessages, το Notification Center, το Newsstand, η ενσωμάτωση του Twitter, τα Reminders, το Photo Stream και άλλες πολλές τις οποίες θα δούμε αναλυτικά στην συνέχεια.

Όπως γνωρίζουμε, η Apple από τον Ιούνιο έχει κυκλοφορήσει αρκετές εκδόσεις beta του iOS 5 για τους developers, έτσι ώστε να έχουν έτοιμες όλες τους τις εφαρμογές αλλά και να έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την νέα έκδοση του iOS πριν κυκλοφορήσει.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g[/youtube]

Σε αυτό το άρθρο, το οποίο θα ανανεώνεται για λίγη ώρα, θα σας εξηγήσουμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 5, όπως και όλες τις λειτουργίες του . Φυσικά θα ακολουθήσουν οδηγοί για την εύκολη μετάβαση σας στο iCloud.

 

Download Links


Notification Center

Όπως ολοι ξέρουμε τα notifications είναι το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό του iOS. Στις παλαιότερες εκδόσεις γινόταν να δούμε μόνο ένα notification τη φορά. Με το iOS 5 θα μπορούμε να βλέπουμε όλα τα notifications που λάβαμε όση ώρα δεν ήμασταν στη συσκευή ή παίζαμε κάποιο παίχνιδι. Το καλό είναι οτί πλέον τα notifications δεν μας ‘ενοχλούν’ την ώρα που παίζουμε κάποιο παιχνίδι ή κάνουμε κάποια άλλη δουλεία, αλλά εμφανίζονται στο πάνω μέρος της οθόνης. Για να δούμε όλη τη λίστα με τα notifications, αρκεί να σύρουμε το δάχτυλό μας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω. Στη LockScreen, εμφανίζονται το ένα κάτω από το άλλο. Περισσότερα σίγουρα θα καταλάβετε από τα ScreemShots.

 

iMessage

Το iMessage είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των iOS συσκευών μέσω WiFi ή 3G. Το iMessage είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή SMS στο iPhone και υπάρχει ως ξεχωριστή εφαρμογή στο iPad και στο iPod touch. Μπορείτε να στείλετε  κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, τοποθεσία και επαφές. Τέλος οι συνομιλίες συγχρονίζονται μεταξύ των συσκευών μας, ενώ μπορείτε να δείτε πότε ο άλλος πληκτρολογεί.

 

Newsstand

Ένα custom “κιόσκι” για όλες τι συνδρομές μας. Τώρα με το Newsstand όλα τα περιοδικά, οι εφημερίδες και όλες μας οι συνδρομές βρίσκονται μέσα στον φάκελο Newsstand. Φυσικά μαζί με το Newsstand έρχεται και ένα νέο store στο iTunes από το οποίο μπορούμε να αγοράσουμε περιοδικά, εφημερίδες ή να κάνουμε συνδρομή σε κάποια από αυτά. Όταν είναι διαθέσιμες οι νέες εκδόσεις, θα γνωρίζουμε τώρα πια που μπορούμε να τις βρούμε.

 

 

Reminders

Το Reminders είναι ο πιο εύκολος τρόπος οργάνωσης των εργασιών μας. Μπορούμε να ενημερωθούμε με notification ανάλογα την μέρα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα να ενημερωθούμε όταν πάμε σε κάποια τοποθεσία, για παράδειγμα στο Supermarket. Τα reminders μπορούν να συναγωνιστούν με το iCal, το Outlook και το iCloud.

 

Twitter

Πλέον, με την ενσωμάτωση του Twitter στο iOS 5 μπορούμε να κάνουμε tweet ό,τι θέλουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε τον λογαριασμό μας από τις ρυθμίσεις και έπειτα να αρχίσουμε να κάνουμε tweet από το Safari, τις Φωτογραφίες, την Camera, το YouTube ή τους χάρτες. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε mention(@) κάποιον, απλά προσθέτοντας το twitter username του στις επαφές. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε την τοποθεσία σας από όπου και αν κάνετε tweet.

 

Camera

Από την στιγμή που έχετε το iPhone πάντα μαζί σας, μπορείτε να φωτογραφήσετε ό,τι θέλετε με απίστευτη ποιότητα. Με το iOS 5, μπορείτε να ανοίξετε την Camera από τη LockScreen, focus με ένα πάτημα και να χρησιμοποιήσετε grid lines. Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε το volume-up για να τραβήξετε τη φωτογραφία. Τέλος, αν έχετε ενεργοποιημένο το Photo Stream στο iCloud, οι φωτογραφίες σας θα κατέβουν αυτόματα στις άλλες συσκευές.

 

Photos

Βελτιώστε τις φωτογραφίες σας προσθέτοντας πλαίσια ή περιστρέφοντας, κόβοντας τες. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα κόκκινα μάτια, ακόμα και να οργανώσετε τις φωτογραφίες σε άλμπουμ. Με τη χρήση του iCloud, μπορείτε να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας σε όλες τις συσκευές σας. Έτσι, αν τραβάτε φωτογραφίες στο iPhone, αυτές μεταφέρονται αυτόματα στο iPad.

 

 

Safari

Το iOS 5 φέρνει περισσότερες λειτουργίες browsing στο iPhone, το iPad και το iPod touch. Με το Safari Reader, μπορείτε να διαβάζετε τα feeds από τα sites πολύ καλύτερα από ότι στην κανονική τους μορφή. Με το Reading List μπορείτε να αποθηκεύετε sites που θέλετε να δείτε αργότερα. Τέλος, στο iPad προστέθηκαν tabs και με τη χρήση του iCloud μπορείτε να δείτε την Reading List σε όλες τις συσκευές.

 

PC Free

Με το iOS 5, δεν χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή για να χρησιμοποιούμε το iPad, το iPhone ή το iPod touch. Κατεβάστε δωρεάν τα iOS updates, απευθείας από τη συσκευή. Μπορείτε πλέον να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας ή να προσθέσετε φακέλους email στη συσκευή σας χωρίς την ανάγκη ενός Mac ή PC. Τέλος, κάντε back up ή restore τη συσκευή σας με τη χρήση του iCloud.

 

Mail

Με το iOS 5 το mail άλλαξε αρκετά τον τρόπο που μπορούμε να στείλουμε email. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε Bold, Italic, Underlined. Αλλάξτε το formatting του κειμένου και οργανώστε τα ονόματα των παραληπτών. Σημειώστε τα “σπουδαία” μηνύματα ή ακόμα προσθέστε φακέλους mailbox. Με το iCloud, παίρνετε έναν δωρεάν λογαριασμό με τον οποίο μπορείτε να βλέπετε τα email σας από όλες τις συσκευές.

 

Ημερολόγιο

Δείτε το ημερολόγιο για ένα χρόνο στο iPad ή για όλα την εβδομάδα στο iPhone και το iPod touch. Πατήστε για να δημιουργήσετε ένα νέο event ή ακόμα προσθέστε, διαγράψτε, επεξεργαστείτε τα ημερολόγια. Με το iCloud, μπορείτε να μοιραστείτε τα ημερολόγια με τους φίλους σας και την οικογένειά σας, ενώ κρατάει όλα τα events συγχρονισμένα σε όλες τις συσκευές.

 

Game Center

Το iOS είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για παιχνίδια. Με το iOS 5, μπορείτε να βάλετε μια εικόνα προφίλ. Επίσης, το Game Center σας προτείνει παιχνίδια και αντιπάλους, σύμφωνα με τα παιχνίδια που παίζουν.

 

Wi-Fi Sync

Συγχρονίστε την iOS συσκευή σας με το Mac ή το PC με την χρήση του WiFi. Κάθε φορά που συνδέουμε την συσκευή μας για φόρτισμα, αυτή αυτόματα συγχρονίζει και κάνει back up με το iTunes. Έτσι, μπορείτε να έχετε τις ταινίες, τα TV shows, τις φωτογραφίες συγχρονισμένα.

 

Multitasking Gestures for iPad

Με τα Multitasking Gestures, μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των εφαρμογών ή να εμφανίσετε την multitasking bar με την χρήση 4 ή 5 δαχτύλων.

 

AirPlay Mirroring

Με το AirPlay Mirroing μπορείτε να εμφανίσετε την οθόνη του iPad ή του iPhone 4S στην μεγάλη οθόνη με τη χρήση του Apple TV. Όλοι στο δωμάτιο, βλέπουν ότι ακριβώς βλέπετε στην οθόνη σας, ακόμα και όταν γυρνάτε την συσκευή από Portrait σε Landscape mode.

 

updating… 

4 thoughts on “H Apple κυκλοφόρησε το iOS 5

  • October 12, 2011 at 20:18
    Permalink

    Εμείς που είχαμε βάλει την GM δεν θα γίνει αναβάθμιση; Δεν μου έχει βγάλει μήνυμα ακόμα…

  • October 12, 2011 at 23:09
    Permalink

    πως θα κανω Update απο την developer GM στην κανονικη? :S

  • October 12, 2011 at 23:52
    Permalink

    me afta ta link p exete vali gia to ios 5 afu ta katevaso ti kano? endiaferome epidi exo ena provlima me ton ipologisti ke dn exo itunes….

  • Pingback: Η Apple ανακοίνωσε το iPhone 4S | Greek iPhone

Comments are closed.