Ο Steve Jobs άλλαξε την οθόνη του iPhone από πλαστικό σε γυαλί λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του

Ο Steve Jobs ήταν τελειομανής και ήθελε να φτιάχνει τα πάντα σωστά. Έτσι κατάφερε να πείσει και τα αρμόδια άτομα ότι το iPhone θα υπήρχε περίπτωση να κυκλοφορήσει με πλαστική οθόνη.

Έξι εβδομάδες πριν την ανακοίνωση του iPhone το 2007, ο Steve Jobs απαίτησε να γίνει μια πολύ σημαντική αλλαγή. Σύμφωνα με τον Tony Fadell πρώην στέλεχος της Apple, μέχρι τότε όλα τα σχέδια για την προμήθεια των parts και τον τεχνικών βασίζονταν στο ότι η πρόσοψη του iPhone θα είναι πλαστική. Το πλαστικό είναι λιγότερο εύθραυστο από το γυαλί αλλά και πιο εύκολο στην κατασκευή του.

Όμως η πλαστική οθόνη θα είχε πρόβλημα. Σίγουρα θα εμφανίζονταν κάποιες γρατσουνιές. Ο Jobs επέμενε ότι αυτές οι γρατσουνιές θα δυσαρεστούσαν τους χρήστες και θα φαίνονταν σαν κάποιο πρόβλημα στον σχεδιασμό.

Ενώ όλα τα λογικά δεδομένα μας έδειχναν ότι πρέπει να συνεχίσουμε με πλαστική οθόνη, ο Jobs επέμενε για το γυαλί. Ήταν η απόφαση που πήρε και όπως είδαμε δεν είχε άδικο.

Η επιλογή για το γυαλί ήταν πρόκληση και φαινόταν αδύνατη εκείνη την στιγμή. Μια αλλαγή των τελευταίων λεπτών η οποία απαιτούσε να προμηθευτούμε ειδικό γυαλί, να αλλάξουμε το σχεδιασμό της συσκευής και να μειώσουμε τις πιθανότητες ραγίσματος του γυαλιού σε περίπτωση πτώσης του iPhone. Αλλά με πρόσθετες επενδύσεις και καλό σχήμα εργασίας, η αλλαγή φάνηκε εύκολη ακόμα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

[ NYTimes ]

2 thoughts on “Ο Steve Jobs άλλαξε την οθόνη του iPhone από πλαστικό σε γυαλί λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του

Comments are closed.