Οδηγός: Downgrade και διόρθωση της χαλασμένης Library στο iTunes

Λογικά κάποιοι έχουμε ήδη περάσει την καινούρια iTunes beta για να δούμε το iTunes Match χωρίς όμως να υπολογίζουμε τα διάφορα προβλήματα που έχει με τον ήχο ή ότι το iTunes Match δεν λειτουργεί ακόμα για την χώρα μας.

Αν προσπαθήσατε να κάνετε downgrade στο iTunes beta και βλέπετε ότι μετά την εγκατάσταση του υπάρχει πρόβλημα με την library σας, όπως το γνωστό μήνυμα προειδοποίησης: iTunes Library.itl cannot be read because was created with newer version. Δηλαδή η βιβλιοθήκη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί δημιουργήθηκε με νεότερη έκδοση iTunes, τα παιδιά από το iDownloadBlog έχουν ίσως μια λύση εσάς.

Οδηγίες

  • Κάντε απεγκατάσταση του νέου iTunes και εγκατάσταση της παλιάς έκδοσης
  • Πλοηγηθείτε στο home σας και στο Music/iTunes
  • Βρείτε το iTunes Library.itl και μετονομάστε το σε iTunes Library.old
  • Μετά μέσα στον φάκελο Previous Libraries θα πρέπει να βρείτε το πιο πρόσφατο αρχείο της library, όπως για παράδειγμα το iTunes Library 2011-09-21. Αυτό είναι το πιο πρόσφατα backup από την iTunes library σας.

Σημείωση: Αν έχετε χρησιμοποιήσει την καινούρια έκδοση του iTunes για αρκετό καιρό μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πιο παλιό αρχείο backup. Αρχικά δοκιμάστε το πιο πρόσφατο και αν δεν δουλέψει μετά συνεχίστε με το αμέσως πιο πρόσφατα κ.ο.κ.

  • Αντιγράψτε το πιο πρόσφατο αρχείο από την iTunes library και βάλτε το στον φάκελο που κάνετε πριν μετονομασία του iTunes Library.itl σε .itl.old. Το αρχείο που φέραμε θα πρέπει τώρα να το μετονομάσουμε σε iTunes Library.itl
  • Ανοίξτε το iTunes σας και η Library σας δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα.

Αν πρόκειται να κάνετε downgrade το iTunes, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο video του site JailbreakMovies.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xXKZ2IBNsIA[/youtube]

[ iDownloadBlog ]