Η Apple πίσω από μεγάλη παραγγελία στην TSMC;

Η Digitimes ανακοίνωσε χθες ότι η TSMC πρόκειται να υπερβεί τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χάρη σε κάποιες απρόσμενες παραγγελίες από γνωστούς κατασκευαστές chip όπως, Qualcomm, Broadcom, MediaTek και MStar Semiconductor.

Ο αναλυτής της Bloomberg, Richard Davenport έχει πιστεί ότι αυτή η υπέρβαση της TSMC προέρχεται από την Broadcom.

H Broadcom είναι η μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ της Apple και της TSMC. Η Broadcom φαίνεται να είναι ο λόγος για τις παραγγελίες που έγιναν από την TSMC.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η Apple είναι πίσω από αυτή την παραγγελία γιατί όλοι οι κατασκευαστές με εξαίρεση την Broadcom, έχουν μειώσει τις εκτιμήσεις τους εξαιτίας της εξασθένησης της οικονομίας. Επίσης η TSMC έχει πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις από αυτές που θα έπρεπε να έχει. Αυτή την στιγμή η Apple θα μπορούσε να είναι η μόνη εταιρία που θα έκανε τέτοια παραγγελία με parts τα οποία φυσικά, προορίζονται για iPhone και iPad.

Τις σκέψεις αυτές μοιράστηκε ο αναλυτής των chip, Anil Doradla της William Blair & Co. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτή η παραγγελία οφείλεται σε συμφωνία της Apple με την Broadcom για iPhone chips. Εξάλλου η Apple είναι ο καλύτερος πελάτης της Qualcom. Η Broadcom προμηθεύει την Apple από το iPhone πρώτης γενιάς, με κεραίες Wi-Fi και Bluetooth αλλά και το GPS για τα iPhone και τα iPad. Ωστόσο, ο Davenport αναφέρει ότι αυτή η παραγγελία μπορεί αν μην αφορά το iPhone 5.

Πιθανόν, οι απρόσμενες παραγγελίες δεν είναι για κάποιες καινούριες συσκευές που ακόμα είναι άγνωστες. Συνήθως είναι για κάποια συσκευή η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Το γεγονός ότι η Apple δεν έχει κάνει παραγγελία για chips από την TSMC για το καινούριο iPhone μας δείχνει ότι ακόμα η Samsung κάνει την παραγωγή για τους επεξεργαστές του iPhone 5. Αν και έχουμε δει στο παρελθόν ότι η Apple πρόκειται να δώσει την παραγωγή του επεξεργαστή A6 στην TSMC.

[ 9to5Mac ]