iOS 5: δυνατότητα ειδοποίησης σε περίπτωση σεισμού

Σύμφωνα με έναν αναγνώστη του 9to5Mac, το iOS 5 περιλαμβάνει μια υπηρεσία που ειδοποιεί τους κατοίκους της Ιαπωνίας σε περίπτωση που πρόκειται να γίνει σεισμός. Η νέα υπηρεσία, συνδέεται με το σεισμολογικό κέντρο της Ιαπωνίας και κάνει την ίδια δουλειά που ήδη κάνουν εφαρμογές στο AppStore.


Μετά τον τραγικό σεισμό που έγινε φέτος στην Ιαπωνία. Το περιοδικό Time δημοσίευσε ένα άρθρο που μας ενημερώνει για τα συστήματα συναγερμού της Ιαπωνίας σε περίπτωση σεισμού :

 Η Ιαπωνία έχει το πιο εξειδικευμένο και γρήγορο σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση σεισμού. Ένα παγκόσμιου εύρους ηλεκτρονικό σύστημα που ξεκίνησε το 2007, εντοπίζει δονήσεις, και υπολογίζει το επίκεντρο του σεισμού ενώ ταυτόχρονα ειδοποιεί πάνω από 1.000 σεισμογράφους που είναι διάσπαρτα στην χώρα.

Όπως αναφέρει το MacRumors, δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα περιλαμβάνεται σε ένα smartphone. Οι Ιάωπνες χρήστες του iOS 5 θα μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το Quick Alert από τις ρυθμίσεις του Notification Center. Μπορεί αυτή η υπηρεσία να είναι χρήσιμη. αλλά σίγουρα θα μειώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς συνδέεται με το σεισμολογικό κέντρο της Ιαπωνίας.

[ MacStories ]