Η Forbes αποκαλύπτει τον 19χρονο Comex

Αν θέλετε να κάνετε jailbreak στην συσκευή σας αυτές τις μέρες, σίγουρα γνωρίζεται το JailbreakMe του γνωστού hacker Comex.

Το JailbreakMe 3.0 για τις iOS συσκευές μας που δημιούργησε ο Comex μας δίνει την δυνατότητα να κάνουν με ένα tap jailbreak την συσκευή μας έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα tweaks και άλλα που μας προσφέρει αυτό.

Σε μια συνέντευξη του στην Forbes ο Comex αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα, την ηλικία του και πως ξεκίνησε να ασχολείται με το hacking.

Αφού έψαξε το Facebook και το Twitter η Forbes κατάφερε να βρει τον Comex και να τον πείσει για μια συνέντευξη.

Το πραγματικό όνομα του Comex είναι Nicholas Allegra, είναι 19 χρονών και ζει με τους γονείς του στην Chappaqua στην Νέα Υόρκη και φυσικά στον ελεύθερο χρόνο του ψάχνει να βρει καινούρια exploits για το λειτουργικό σύστημα της Apple, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είναι σαν να πρέπει να διορθώσεις μία εφημερίδα, απλά διαβάζεις και διορθώνεις τα λάθη.

Ο Comex είναι ο δημιουργός του JailbreakMe, ενός εργαλείου που μας επιτρέπει να κάνουμε jailbreak την iOS συσκευή μας μέσα από τον Safari μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς την χρήση υπολογιστή. Το εργαλείο του αυτό είναι τόσο δημοφιλές που μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία της 3ης έκδοσης χρησιμοποιήθηκε από περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα παγκόσμια.

Παρά τις πολλές προσπάθειες που έχει κάνει η Apple για να σταματήσει τα hacks στο σύστημα της, ο Comex συνεχίζει να είναι πρόβλημα για την εταιρία του Cupertino.

Η πρώτη επαφή του Comex με τον προγραμματισμό έγινε με την γλώσσα Visual Basic όταν ήταν στην ηλικία των 9.

Στο λύκειο ξεκίνησα μαθήματα πληροφορικής αλλά ήδη τα ήξερα όλα. Όταν ανακάλυψα ότι κανείς δεν μπορούσε να σώσει screenshot από το Super Smash Bros από την Wii κονσόλα, έχασα αρκετές ώρες για ανάλυση κώδικα και άρχισα να ψάχνω hacks για την Nintendo.

Ο Comex κλείνει την συνέντευξη του λέγοντας για τις ανησυχίες του σχετικά με το iPhone εξαιτίας της ευπάθειας του. Ακόμα παραδέχεται ότι τεχνικά, υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ μιας συσκευής με jailbreak και hack για κακόβουλους σκοπούς. Είναι τρομερό, χρησιμοποιώ το iPhone όπως όλοι οι άλλοι και δεν είναι καθόλου ασφαλές.

Η δυνατότητες του 19χρονου είναι εκπληκτικές και λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμα είναι νέος αρκετά μπορούμε να φανταστούμε τι θα είναι ικανός να κάνει σε λίγα χρόνια. Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη του Comex εδώ.

[ iSpazio ]