Επεξεργασία φωτογραφιών στο iOS 5 και στο iPhone 3GS

Όλοι γνωρίζουμε πως η Apple κυκλοφόρησε το iOS 5 beta 3 πριν λίγες μέρες. Εκτός από τις προσθήκες/αλλαγές που έγιναν στην καινούρια έκδοση, πλέον μπορούμε να κάνουμε edit τις φωτογραφίες μας και στο iPhone 3GS.


Στο παρελθόν, έχουμε αναφέρει τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 5 πάνω στις φωτογραφίες. Πριν την beta 3, μπορούσαμε να κάνουμε edit μόνο στο iPhone 4. Από την beta 3, μπορούμε να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας και στο iPhone 3GS.Αφού επιλέξουμε μια εικόνα από τις φωτογραφίες μας, μπορούμε να την επεξεργαστούμε πατώντας στο “Edit”. Μόλις το πατήσουμε, θα εμφανιστούν στο κάτω μέρος της οθόνης, επιλογές για : περιστροφή της εικόνας, αυτόματη διόρθωση κόκκινων ματιών και την δυνατότητα να κόψουμε την εικόνας.

Για να χρησιμοποιήσουμε μια από τις παραπάνω επιλογές, απλά πατάμε πάνω στο αντίστοιχο εικονίδιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να πατήσουμε το εικονίδιο περισσότερες φορές, για παράδειγμα όταν θέλουμε να περιστρέψουμε την εικόνα.

Αν θέλουμε να διορθώσουμε τα κόκκινα μάτια, δεν είναι αρκετό το πάτημα του τρίτου κουμπιού. Όταν το πατήσουμε, θα πρέπει να επιλέξουμε την περιοχή στην οποία βρίσκονται τα μάτια. Αν δεν μπορεί να γίνει η διόρθωση, το iPhone θα μας ενημερώσει.

Στην περίπτωση του κοψίματος, όταν πατήσουμε το κουμπί, θα μας ζητηθεί να επιλέξουμε τον μέγεθος που θέλουμε να κοπεί η εικόνα.

Γενικότερα, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα με τις φωτογραφίες μας από το iPhone. Οι επιλογές που μας δίνει είναι πολύ καλές και σε ορισμένες περιπτώσεις το αποτέλεσμα των φωτογραφιών μπορεί να είναι παρόμοιο με αυτό από το iPhone 4. Σίγουρα πάντως, θα κυκλοφορήσουν και πολλά Cydia tweaks που θα μας δώσουν περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας.

[ iSpazio ]

One thought on “Επεξεργασία φωτογραφιών στο iOS 5 και στο iPhone 3GS

Comments are closed.