Στοιχεία στο iOS 5 επαληθεύουν ότι η Apple ετοιμάζει τους δικούς της χάρτες

Εκτός από τον πρώην CEO της Google, ο οποίος αναφέρει ότι η Apple πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία με την Google, υπάρχουν κάποια στοιχεία στο iOS 5 που δείχνουν ότι η Apple δουλεύει σε ένα δικό της σύστημα χαρτών.

Σίγουρα δεν είναι κρυφό ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια λύση σχετικά με τους χάρτες στο iOS. Στο παρελθόν έχει εξαγοράσει δύο μεγάλες εταιρίες που έχουν σχέση με χάρτες, την Placebase και την Poly9. Επίσης η εταιρία στην συνέχεια άρχισε να προσφέρει δουλειά σε ειδικούς με εμπειρία πάνω σε software πλοήγησης και αποκάλυψε πρόσφατα στο παρελθόν μια μεγάλη database που έχει δημιουργλησει από όλα τα iPhone που έχουν πουληθεί.

Τώρα μια ματιά στα Legal που υπάρχουν στο iOS 5, μπορούμε να δούμε ένα καινούριο τμήμα που ονομάζεται “Map Data”. Σε αυτό υπάρχουν λίστες με τις άδειες από τρίτες εταιρίες που παρέχουν δεδομένα για χάρτες και άλλες τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Όλο το τμήμα legal στο iOS 5 δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την άδεια και τα δεδομένα χαρτών της Google. Οι όροι χρήσης της Google σχετικά με τα δεδομένα χαρτών της είναι διακριτά, και πολλές εταιρίες δεν επικαλύπτονται.

Οι εταιρίες που βρίσκονται στην λίστα με του όρους του iOS 5 περιλαμβάνουν τις παρακάτω εταιρίες:

  • CoreLogic offers Parcel data which marks boundaries for of properties to provide positional accuracy in location-based solutions.
  • Getchee provides location and market data on China, India and Southeast Asia.
  • Increment P Corp provides location and traffic data for Japan.
  • Localeze provides local business listings.
  • MapData Sciences Pty Ltd. Inc provides mapping data for Australia and New Zealand.
  • DMTI provides postal code data for Canada.
  • TomTom offers global TeleAtlas mapping data which is also licensed by Google for their map solution.
  • Urban Mapping provides in-depth neighborhood data such as crime, demographics, school performance, economic indicators and more.
  • Waze offers real-time maps and traffic information based on crowd sourced data.

Οι δύο τελευταίες εταιρίες είναι αυτές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Η εταιρία Urban Mapping είναι αυτή που προσφέρει περισσότερα στοιχεία πάνω στα παραδοσιακά προϊόντα χαρτών και μάλιστα συνεργάζονταν με την Placebase πριν την εξαγοράσει η Apple το 2007.

Η Waze φαίνεται να είναι το κλείδι που χρειάζεται η Apple για την μεγάλη λίστα τοποθεσιών που έχει δημιουργήσει με τις εκατομμύρια συσκευές που έχει πουλήσει. Η Waze προσφέρει φορητές εφαρμογές που μπορούν να στείλουν τα δεδομένα πίσω στην κεντρική database για να εμφανίσουμε τα δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο.

Μετά από αυτή την είδηση θα λέγαμε ότι η Apple δεν ήταν έτοιμη να παρουσιάσει την καινούρια υπηρεσία χαρτών στο iOS 5 και ίσως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να δούμε την εφαρμογή με τους χάρτες.

[ MacRumors ]