Apple Patent που αφορά το scrolling στις ιστοσελίδες

Τις δύο τελευταίες μέρες η Apple έχει δηλώσει αρκετές πατέντες όπως έχουμε δει, αυτό μπορεί να έχει διάφορες συνέπειες στην αγορά των smartphones.

Σήμερα η Apple κέρδισε ακόμα μία πατέντα η οποία αφορά την συμπεριφορά των ιστοσελίδων στο κατακόρυφο scrolling.

Ωστόσο οι συνέπειες για τους αντιπάλους της Apple δεν είναι έτσι τόσο προφανές όσο πιστεύουμε. Σύμφωνα με ισχυρισμούς του αρθρογράφου στο site This is my next:

Η Apple κέρδισε ακόμα μία πατέντα και δημιούργησε για ακόμα μία φορά χάος σχετικά με το γεγονός ότι θα μπορεί να μηνύσει όποια εταιρία θέλει ή τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιούν touch screens σε smartphones. Όμως ως συνήθως η υστερία ξεκίνησε βασισμένη σε μια παρεξήγηση που έρχεται από την ακριβή σημασία της πατέντας και πια η συμπεριφορά της στο iOS. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πάντα καλύτερα είναι να διαβάζουμε την περιγραφή της πατέντας και να καταλαβαίνουμε αυτό που γράφει και σε αυτή την περίπτωση η περιγραφή είναι πολύ μικρή.

Αυτό που δείχνει η πατέντα και δημιουργεί χάος σε όλες τις αντίπαλες εταιρίες της Apple αναφέρεται στο πλαίσιο μέσα σε μία ιστοσελίδα που ο σκοπός του είναι να δείξει το φιλτραρισμένο περιεχόμενο. Δείτε το παράδειγμα στο video που ακολουθεί.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lxGpoc5HRYc&feature=player_embedded[/youtube]

[ This is my next ]

 

One thought on “Apple Patent που αφορά το scrolling στις ιστοσελίδες

  • June 24, 2011 at 09:08
    Permalink

    Οι συνέπειες ειναι προφανΕΙΣ

    Ο λόγος είναι ΠΡΟΦΑΝΗΣ
    η συνέπεια είναι ΠΡΟΦΑΝΗΣ
    Αυτό είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ

    Οι λόγοι είναι ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ
    οι συνέεπειες είναι ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ
    αυτά είναι ΠΡΟΦΑΝΗ

    ελπίζω να βοήθησα
    (εσένα και τα ματάκια μας!)

    Φιλικά, πάντα

Comments are closed.