Η Apple δηλώνει το trademark του iCloud στην Ευρώπη

Το γνωστό site PatentlyApple μας ενημερώνει ότι η Apple δήλωσε στην Ευρώπη το trademark της καινούριας υπηρεσίας με το όνομα iCloud.

Συγκεκριμένα το Ευρωπαικό γραφείο σημάτων κάλυψε το trademark της υπηρεσίας iCloud με αριθμό αίτησης 010011484. Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε είναι ότι η εταιρία δήλωσε αρχικά το trademark του iCloud τον περασμένο Δεκέμβριο στην Τζαμάικα όταν δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι φήμες.

Η Apple δήλωσε το trademark κάτω από 12 διαφορετικές διεθνείς κατηγορίες καλύπτοντας υπηρεσίες για το μοίρασμα μουσικής, χώρο στο διαδίκτυο, online υπηρεσίες για κοινωνικά δίκτυα, περιεχόμενο multimedia για δωρεάν ή συνδρομή με πληρωμή, software υπολογιστών, ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, διασκέδαση, υπηρεσίες για φωτογραφία, διαχείρισης δουλειάς και υπηρεσίες διαφήμισης, παιχνίδια, headgear και ψηφιακές συσκευές.

Το iCloud φαίνεται ότι θα είναι πολύ περισσότερα από μία απλή ανανέωση του MobileMe. Στο παρελθόν έχουμε ακούσει για κάποιο είδος ψηφιακού ντουλαπιού το οποίο σκανάρει την iTunes Library, κάνοντας διαθέσιμα τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτή για streaming  χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε upload την μουσική και όλα μας τα αρχεία του iTunes σε servers της Apple.

(MacRumors)