Apple Patent, σύνδεση συσκευών με μαγνητική υπογραφή ή υπερηχητικά κύματα

Πρόσφατα η Apple δήλωσε δύο καινούριες πατέντες στις οποίες μπορούμε να δούμε πως σκέφτεται η εταιρία του Cupertino να συνδέει δύο ή και περισσότερες συσκευές.

Η συνδεσιμότητα δεν θα γίνεται με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο του WiFi ή του Bluetooth, αντίθετα σκέφτεται κάποιον τρόπο μέσω μαγνητικής υπογραφής ή υπερηχητικών κυμάτων.

Η πρώτη πατέντα περιγράφει το σύστημα με την μαγνητική υπογραφή, συγκεκριμένα η σύνδεση πραγματοποιείται όταν δύο συσκευές βρίσκονται αρκετά κοντά. Η διαδικασία της σύνδεσης θα ξεκινήσει όταν οι αισθητήρες των συσκευών αντιληφθούν το μαγνητικό πεδίο.

Η δεύτερη πατέντα περιγράφει μία συσκευή που εκπέμπει υπερηχητικά κύματα. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από ανθρώπους, αλλά μόνο από άλλες συσκευές που εκπέμπουν τα ίδια κύματα, οι οποίες θα αρχίσουν την αναζήτηση για άλλες τέτοιες συσκευές στο χώρο.

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι η Apple ψάχνει να βρει καινούριους τρόπους συνδεσιμότητας με άλλες συσκευές. Μαζί με όλα αυτά μπορεί να δούμε και την λύση που θα δώσει η Apple στις αργές ταχύτητες του μοιράσματος αρχείων μέσω bluetooth ή ακόμα και την λύση για το ηλεκτρονικό πορτοφόλι που βλέπουμε σε διάφορες φήμες μέχρι σήμερα για το περιβόητο NFC chip.

Πιστεύετε ότι πρόκειται να δούμε την καινούρια στρατηγική διαχείρισης της Apple στο iPhone επόμενης γενιάς;

[9to5Mac]