H Apple μπλοκάρει την πρόσβαση σε όλους τους servers του Saurik

Σήμερα πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αναβάθμιση του iOS εάν χρησιμοποιούνε την γραμμή στα hosts που κάνει redirect στον server του Saurik αντί να χρησιμοποιούν αυτό της Apple.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό. Αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως η Apple κατάφερε να μπλοκάρει μόνιμα τους servers του Saurik έτσι ώστε να μην δέχονται τα redirects.

Αυτό μας δείχνει για ακόμα μία φορά τις προθέσεις της Apple για το Jailbreak και όλες τις μεγάλες της προσπάθειες για να αφαιρέσει τελείως αυτή την δυνατότητα.

Ο Saurik όμως θα μπορούσε πολύ εύκολα να αγοράσει ένα καινούριο server με μία καινούρια DNS διεύθυνση ώστε να είναι διαφορετική από αυτή που έχει μπλοκάρει η Apple. Το σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα θα κυκλοφορήσει μία καινούρια έκδοση για το iTunes που θα ανιχνεύει για την αλλαγή του server πιστοποίησης.

Τέλος ο developer του Cydia @chpwn επαληθεύει ότι η Apple έχει μπλοκάρει όλους του Amazon servers του Saurik που χρησιμοποιούνταν για redirect από την gs.apple.com. Αυτός που αποθήκευε τα SHSH μέχρι και σήμερα. Τα νέα φαίνεται πως θα είναι πολύ περισσότερα σύντομα εφόσον αυτή την στιγμή υπάρχει μία συζήτηση μεταξύ του chpwn και του notcom (δημιουργού του TinyUmbrella).

[ iSpazio ]