Η CutYourSim προσφέρει μόνιμο ξεκλείδωμα για το iPhone!

Η εταιρία CutYourSim που ειδικέυεται σε κοφτάκια για την SIM και άλλους αντάπτορες για το iPhone, λανσάρισε χθες μία καινούρια υπηρεσία η οποία υπόσχεται να μας δώσει μία μόνιμη λύση για ξεκλείδωμα στο iPhone ή οποία δεν θα χρειάζεται καν το Jailbreak, πρόσθετο software ή άλλα hacks. Ακόμα ισχυρίζεται πως η λύση αυτή δεν μπορεί να διακοπεί από την Apple με μελλοντική αναβάθμιση του iOS ή του baseband, έτσι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν update στην τελευταία έκδοση του iOS άφοβα. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι πρόκειται για επίσημο ξεκλείδωμα του iPhone το οποίο δεν είναι ενάντια στην εγγύηση του iPhone.

Αυτό είναι δυνατό επειδή κάποιος στην CutYourSim βρήκε τρόπο να προσθέσει εγγραφές με καινούρια IMEI (International Mobile Equipment Identity – Διεθνής κινητή ταυτότητα εξοπλισμού) σε κάποια database που έχει η Apple, κάτι το απίθανο αν δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτή. Φυσικά αυτό μπορεί να το κόψει η Apple οποιαδήποτε στιγμή όπως έχει κάνει και με άλλα πράγματα στο παρελθόν, όμως δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες για αυτή την database. Είναι όμως πολύ πιθανό η διαδικασία να γίνεται με πρόσβαση σε αυτή την database από κάποιο online backend παρόχου. H CutYourSim αναφέρει ότι η CDMA έκδοση του Verizon iPhone δεν υποστηρίζεται και ότι η όλη διαδικασία δεν αλλάζει το IMEI του τηλεφώνου (κάτι το οποίο είναι παράνομο) απλά προσθέτει αυτό το IMEI σε αυτή την λίστα. Ακόμα λέει ότι αυτή η μέθοδος υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό αλλά ποτέ δεν δούλεψε με την  ΑΤ&Τ αλλά ούτε έγινε κάποια προσπάθεια από την Apple για να την σταματήσει.

Η διαδικασία, που δεν προτείνουμε να αγοράσετε κοστίζει $169 (περίπου 117€) και μάλλον πρόκειται για κάτι εντελώς παράνομο που πραγματοποιεί κάποιο hack στην λίστα αυτή της Apple. Όταν μάθουμε περισσότερα για το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας θα σας ενημερώσουμε άμεσα. Αν θέλετε να αγοράσετε αυτή την υπηρεσία, ακολουθήστε αυτό το link και ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Προτείνουμε να περιμένετε πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την υπηρεσία unlock εφόσον σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτή.

[MacStories]