Η Apple φαντάζεται το έξυπνο bezel

Σύμφωνα με μια καινούρια πατέντα που πρόσφατα δήλωσε η Apple, η επόμενη γενιά iPhone μπορεί να έχει ένα “έξυπνο” πλαίσιο γύρω από την οθόνη που θα μετατρέπεται σε δεύτερη οθόνη.

Από αυτά που αναφέρει το PatentlyApple, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η Apple προτείνει έναν τρόπο με ένα bezel που θα διπλασιάζεται σαν μια δεύτερη οθόνη, η οποία θα βρίσκεται γύρω από την βασική οθόνη με τεχνολογίας ηλεκτροφωταύγειας.

Συγκεκριμένα η εταιρία του Cupertino σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την δεύτερη οθόνη για μια σειρά από ενδείξεις φωτός και να δημιουργήσει διαφορετικά χρώματα με την δυνατότητα μετατροπής αυτής σε χειριστήριο για τις εφαρμογές και τα παιχνίδια.

Αυτό το καινούριο “σύστημα” που θέλει να προσθέσει η Apple θα δώσει πολλές καινούριες δυνατότητες στην συσκευή μας. Θα μπορούμε να έχουμε ενδείξεις για ειδοποιήσεις, να χρησιμοποιηθεί σαν χειριστήριο για να παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια χωρίς τα δάχτυλα μας θα είναι πάνω στην οθόνη ή ακόμα και να υπάρχει κάποιο σύστημα αναγνώρισης αφής για το ξεκλείδωμα της συσκευής μας.

Ένα παράδειγμα που αναφέρει το PatentlyApple, φανταστείτε ότι δεν υπάρχει το home button και μόλις το δάχτυλο μας πηγαίνει προς εκείνο το μέρος η περιοχή φωτίζεται ή στην εφαρμογή Maps εκτός από την φωνή μπορούμε να έχουμε ενδείξεις γύρω από την οθόνη για την ακριβή κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Κάτι τέτοιο στο iPhone 5 ωστόσο, κάνει προηγούμενες φήμες για την οθόνη του iPhone σε ολόκληρη την επιφάνεια να μην φαίνονται σωστές. Ακόμα δεν υπάρχει η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5, η Apple ανακοίνωσε τέλη Μαρτίου ότι το event στην WWDC που συνήθιζε να παρουσιάζει το καινούριο iPhone θα είναι αποκλειστικά για Software δηλαδή για το iOS και το Mac OS X.

Η ιδέα του έξυπνου bezel από την Apple όμως αλλάζει τελείως την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής για την σχεδίαση του iPhone επόμενης γενιάς. Εσείς πιστεύετε ότι θα δούμε αυτή την καινοτομία της Apple στο επόμενο iPhone;

[9to5Mac]