Δεύτερη καταγγελία από την Nokia προς την Apple για επτά νέες παραβιάσεις

Δυσαρεστημένη η Nokia από την απόφαση που έλαβε η ITC (Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου) την περασμένη Παρασκεύη, η Φιλανδική εταιρία κατηγορεί τώρα την Apple με κανούριες κατηγορίες για παραβίαση επτά καινούριων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Αυτή την φορά η Nokia κατηγορεί την Apple για πατέντες που δεν έχουν ξανά αναφερθεί στο παρελθόν και σύμφωνα με την Nokia παραβιάζουν την πνευματική της ιδιοκτησία σχεδόν σε όλα της τα προιόντα. Η Nokia αναφέρει σε δήλωση της Thomson One Reuters ότι η Apple χρησιμοποιεί επτά νέες πατέντες σε όλες τις συσκευές της ακόμα και σε tablets.

Οι επτά πατέντες αφορούν πρωτοποριακές καινοτομίες της Nokia που τώρα χρησιμοποιούνται από την Apple για την δημιουργία βασικών χαρακτηριστικών στα προιόντα της όπως, multitasking, συγχρονισμό, geolocation ποιότητα κλήσης και χρήση του bluetooth.

Επίσης ο Paul Melin της Nokia προσθέτει:

Η εταιρία μας παρουσίασε αυτές τις καινοτομίες δέκα χρόνια πριν κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone, η Apple δεν θα πρέπει να συνεχίσει να φτιάχνει τα προιόντα της με βάση των κοινοτομιών της Nokia.

Όπως βλέπουμε η Nokia συνεχίζει να κατηγορεί την Apple για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί μεταξύ της Nokia και της Apple;

[9to5Mac]