Cydia 1.1.1, γρήγορο, βελτιωμένο και με Ελληνικά

Το καινούριο Cydia που κυκλοφόρησε έχει πολύ καλύτερη απόδοση σε σχέση με την παλιά έκδοση. Από την πρώτη φορά που θα ανοίξουμε την εφαρμογή μπορούμε να δούμε ότι το παλιό Reloading Data δεν εμφανίζεται και πολύ πια.

Πλήρως Ελληνικό
Το Cydia 1.1 είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά και δουλεύει όπως και οι υπόλοιπες εφαρμογές, αν χρησιμοποιείτε την Ελληνική γλώσσα για για τα μενού αυτόματα όλες οι εφαρμογές με Ελληνική μετάφραση θα πρέπει να έχουν Ελληνικά, έτσι ακριβώς δουλεύει τώρα και το Cydia. Φυσικά αυτό ισχύει για όλες τις γλώσσες στις οποίες έχει μεταφραστεί.

Γραφικό περιβάλλον
Λίγες είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει στο γραφικό περιβάλλον αλλά σίγουρα κάνουν την εφαρμογή πιο γρήγορη από πριν. Συγκεκριμένα στην Διαχείριση και στα Sources τα εικονίδια αλλά και γενικότερα το κάθε αντικείμενο στην λίστα έχει μικρότερο ύψος έτσι ώστε να εμφανίζονται περισσότερα sources/repositories στην οθόνη. Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να δούμε και στην εύρεση πακέτων κάτι που επιτέλους κάνει την εύρεση πολύ πιο γρήγορη από πριν. Τέλος το unix style της εγκατάστασης πακέτων έχει πιο smooth γραφικά από πριν.

Αλλαγές/Changes
Στο tab αλλαγές όπως γνωρίζεται μπορούμε να δούμε τα καινούρια πακέτα που προσθέτονται συνεχώς. Η ανανέωση αυτής της λίστας παλαιότερα ήταν πάρα πολύ αργή, αντίθετα τώρα η διαδικασία είναι πάρα πολύ γρήγορη. Φυσικά εφόσον εξαρτάται από τα repositories που έχουμε περάσει, αν κάποιο έχει πρόβλημα θα καθυστερεί και πάλι την ανανέωση. Σε αυτή την έκδοση υπάρχει η δυνατότητα να δούμε και πιο είναι αυτά που την προκαλούν.

Άλλες μικρές αλλαγές μπορούμε να δούμε στην πιο γρήγορη φόρτωση των πληροφοριών των πακέτων όπως επίσης και την δυνατότητα που έχουμε να χρησιμοποιήσουμε τα gestures του Activator ενώ βρισκόμαστε στο Cydia.

Ο εγκαταστάτης δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ, αλλά σίγουρα μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το Cydia υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό το Multi-tasking.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κάποιος download manager στην εφαρμογή που να μπορούμε να δούμε όλα τα πακέτα που έχουμε βάλει για download, όπως υπήρχε στον Installer. Και φυσικά η λογική εγκατάστασης της Nullriver έχει θαφτεί μαζί με τον Installer.