Το iOS 5 έρχεται με καινούριο design σε iTunes Store και Contacts;

Το PatenlyApple σήμερα αποκαλύπτει ότι μπορεί να δούμε πολλές αλλαγές στο μελλοντικό iOS 5 και σε διάφορες εφαρμογές της Apple που θα κυκλοφορήσουν μαζί με αυτό. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η πατέντα δείχνει αυτά ακριβώς που πρέπει να περιμένουμε στο iOS 5.

Σε αυτή την πατέντα θα δούμε αλλαγές στην πλοήγηση του iTunes Store και στην και στην εφαρμογή με τις επαφές. Όπως βλέπουμε και από τα παραπάνω screenshots πρόκειται για ένα interface που θα μπορούμε να δούμε στην οθόνη σε μικρά εικονίδια τα εξώφυλλα από την μουσική που έχουμε επιλέξει – όπως στο Windows Mobile – αλλά η εφαρμογή που χρησιμοποιεί η Apple για αυτό θα είναι πιο πλούσια, εφόσον έχουμε δει ένα παρόμοιο interface στο Apple TV. Στο κάτω μέρος θα εμφανίζεται το όνομα καλλιτέχνη, το όνομα του album και φυσικά το τρέχον τραγούδι.

Στην εφαρμογή με τις επαφές μας υπάρχει μια περίπτωση να δούμε ένα παρόμοιο στυλ με ένα πλέγμα που θα έχει μικρές εικόνες από τις επαφές μας. Όπως βλέπουμε και στα διάφορα screenshots φαίνεται ότι όταν επιλέγουμε μία από αυτές θα εμφανίζεται σε όλη την οθόνη (προφανώς με κάποιο animation) και θα κρύβει τις άλλες από πίσω, εκεί μπορούμε και να την επεξεργαστούμε. Η Apple αυτά τα ονομάζει “Segmented Graphical Representations” και σύμφωνα με αυτά φαίνεται ότι η Apple θα αρχίσει να παίζει περισσότερο στο καινούριο iOS με εικονίδια και γραφικά παρά αντίθετα με τις λίστες που υπάρχουν στο iOS από την αρχή.

Ενώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν πρόκειται στο επόμενο iOS να δούμε επανασχεδιασμό του iTunes Store ή της εφαρμογής iPod, σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι θα δούμε περισσότερα εικονίδια παρά λίστες στην καινούρια έκδοση, ότι πρέπει να να είμαστε μόνο ένα tap μακρυά από οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε. Το ίδιο ακριβώς να δούμε και στην εφαρμογή Επαφές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πατέντα, οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να καλέσουν μια επαφή, να στείλουν ένα SMS, να στείλουν email ή να κάνουν FaceTime. Όποτε γράφουν και τα παιδιά στο MacStories μπορεί να δούμε καμία ενσωμάτωση κάποια εφαρμογής όπως του SmartSync για το Facebook έτσι ώστε όλες μας οι επαφές να έχουν φωτογραφίες, ημερομηνία γενεθλίων, και άλλες λεπτομέρειες όπως emails και usernames.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, τον Απρίλιο θα μάθουμε πολύ περισσότερα για το iOS 5 στην παρουσίαση που θα γίνει όπως μάθαμε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Στο παρελθόν η Apple έχει ήδη μιλήσει για διαφορετικά μενού που είναι μορφής spiral ή radial.

[MacStories]

 

One thought on “Το iOS 5 έρχεται με καινούριο design σε iTunes Store και Contacts;

Comments are closed.