Ο Steve Jobs ήταν η πρώτη επιλογή της Google για CEO

Στις αρχές του 2000, όταν η Google έκανε προετοιμασίες για να ξεκινήσει την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης έψαχνε να βρει κάποιον έμπειρο για την θέση του CEO. Η πρώτη της επιλογή ήταν ο Steve Jobs, ο ιδρυτής της Apple.

Ο John Doerr κανόνισε να βρεθεί με τους συνιδρυτές της Google έτσι ώστε να συναντήσουν διάφορους CEO από την Silicon Valley ελπίζοντας μέσα σε αυτούς να βρουν τον κατάλληλο. Στο τέλος της διαδικασίας ήταν έτοιμοι να προσλάβουν έναν CEO αλλά σύμφωνα με το Wired, ήταν ότι θεωρούσαν μόνο ένα άτομο ικανό, τον Steve Jobs.

Ο Steve Jobs εκείνη την εποχή ήταν απασχολημένος αφού ετοίμαζε το επαναστατικό προϊόν που θα άλλαζε την Apple, το iPod. Ο Doerr χωρίς να έχει την δυνατότητα να κάνει κάτι άλλο τους έπεισε να διευρύνουν την έρευνα τους και τους παρουσίασε τον Erc Schmidt που τότε ήταν CEO της Novell. Ο Eric Schmidt έγινε CEO της Google το 2001.

Η αναφορά για τον Steve Jobs είναι από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Wired, στην ιστορία του  Larry Page που ξαναπαίρνει τα ηνία σας CEO της Google. Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο η ιστορία δεν υπάρχει ακόμα online αλλά θα σας ενημερώσουμε όταν μάθουμε κάτι νεότερο.

[CultOfMac]