Το καινούριο και ανανεωμένο MobileMe έρχεται τον Απρίλιο

Δύο εβδομάδες πριν αναφέραμε μια φήμη από ένα Γερμανικό blog που ισχυρίζεται ότι η Apple ετοιμάζει ένα media event τον Απρίλιο για το καινούριο iOS και το MobileMe. Η καινούρια cloud service υπηρεσία της Apple σύμφωνα με διάφορες φήμες θα είναι δωρεάν και θα προσφέρει ένα “locker” που θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε media, όπως φωτογραφίες, video και μουσική.

Διάφορα κομμάτια κώδικα σε προηγούμενες beta εκδόσεις του iOS 4.3 έδειξαν πως η Apple δουλεύει πάνω σε κάτι το οποίο ονομάζεται MediaStream και θα δώσει την δυνατότητα σε χρήστες να κάνουν stream τις φωτογραφίες και τα video του μέσω cloud.

Σήμερα το site iLounge αναφέρει ότι θα δούμε το καινούριο MobileMe τον επόμενο μήνα και ότι θα είναι δωρεάν. Ακόμα σύμφωνα με το site τους θα είναι τελείως διαφορετικό από το ήδη υπάρχον, και η Apple θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλους αυτούς που έχουν αγοράσει MobileMe συνδρομή για ακόμα ένα χρόνο τουλάχιστον.

Ο Steve Jobs, CEO της Apple είχε γράψει σε ένα email που έστειλε σε κάποιον καταναλωτή ότι το MobileMe θα γίνει πολύ καλύτερο μέσα στο 2011. Επίσης τον προηγούμενο μήνα η Apple σταμάτησε την κυκλοφορία Retail Box με MobileMe και πια μπορεί να αγοραστεί μόνο ψηφιακά και για δοκιμή 60 ημερών. Τέλος όπως αναφέρθηκε τον τελευταίο μήνα η Apple ετοιμάζει να λανσάρει τις καινούριες MobileMe και iTunes υπηρεσίες στο καινούριο data center που έχει ετοιμάσει στην Βόρεια Καρολίνα.

[MacStories]