iOS 4.3, τα webapps από την homescreen είναι δύο φορές πιο αργά;

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες με το iOS 4.3 είναι με τις webapps (τις εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει από σελίδες του Safari ή κάποιες οι οποίες είναι έτοιμες) οι οποίες έχουν γίνει δύο φορές πιο αργές από αυτές του iOS 4.2.1. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Ο λόγος αυτών των καθυστερήσεων είναι εξαιτίας της καινούριας JavaScript Nitro engine που εφαρμόστηκε στο Safari στην έκδοση iOS 4.3.

Στην πραγματικότητα η JavaScript nitro engine φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα στην σωστή φόρτωση των webapps οι οποίες βρίσκονται στην homescreen και είναι γραμμένες σε JavaScript ή HTML5.

Στις αρχές και με την κυκλοφορία του iPhone πρώτης γενιάς η Apple ενθάρρυνε τους developers να δημιουργήσουν τις δικές τους webapps για το iPhone. Με την κυκλοφορία του SDK η Apple αποθάρρυνε τους developers από την δημιουργία των webapps έτσι ώστε να φτιάξουν για το AppStore. Από την άλλη το Safari Dev Center ενθαρρύνει για web-based iOS development και ο Steve Jobs ο ίδιος τόνισε αρκετές φορές την υποστήριξη της Apple για τις δύο πλατφόρμες, HTML5/CSS αλλά και αυτή του App Store.

Προφανώς η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εφαρμογές που βρίσκονται στο App Store και όχι για τις webapps.

Μήπως η Apple προσπαθεί να αποσύρει τις webapps έτσι ώστε να υπερισχύσει το App Store ή μήπως είναι απλά ένα bug;

[9to5Mac]