Apple πατέντα, για πιο λεπτή θύρα ακουστικών

Από το πρώτο iPod η Apple ήταν η αρχηγός στην μικρογράφηση και αυτό ήταν που την σημάδεψε κιόλας στην αγορά των φορητών συσκευών. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε και σήμερα έχουμε το iPad 2 και το iPhone 4 που έχουν πάχος μόνο 8.8 και 9.3 mm αντίστοιχα. Apple patens small audio jacks

Στην πραγματικότητα το iPad 2 είναι πιο λεπτό από το iPhone 4. Ακόμα και αν η Apple συνέχεια δημιουργεί τόσο φορητές συσκευές, σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, το οποίο είναι η κανονική 3.5 mm είσοδος ήχου (audio jack). Φυσικά αυτό το γνωρίζει ήδη η Apple και έχει δηλώσει την πατέντα που θα δούμε στην συνέχεια.

Η Apple περιγράφει διάφορες λύσεις με τις οποίες θα μπορέσει να κάνει τα μελλοντικά iPod ακόμα πιο λεπτά από τα 3.5 mm που είναι το audio jack τους ή ακόμα και πιο λεπτά και από 2.5 mm που είναι η παραλλαγή του σε mini. Το έγγραφο με όνομα “Low Profile Plug Receptable” περιγράφει τρεις ενσωματώσεις που μιλάνε για επανασχεδιασμό του original audio jack.

Η Apple προτείνει στην πρώτη ιδέα ότι το socket θα είναι μικρό και οβάλ, μια θύρα που επιτρέπει ένα κομμάτι του καρφιού να προεξέχει. Μια άλλη λύση είναι ότι η θύρα θα μπορεί να καλυφθεί με κάποιο “ημί-ελαστικό υλικό” που θα του δίνει την δυνατότητα επέκτασης όταν βάζουμε κάποιο καρφί. Τέλος η Apple αναφέρει ένα “αρθρωτό περίβλημα” που ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλά να υπάρχουν δύο πόρτες που να ανοίγουν όταν βάζουμε στην υποδοχή το καρφί.

Και τα τρία αυτά design θα δώσουν την δυνατότητα στην Apple να δημιουργήσει ακόμα πιο λεπτές συσκευές που ακόμα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το original καρφί και δεν θα απαιτήσουν από τους χρήστες να αγοράσουν κάποιο ειδικό.

[9to5Mac]

One thought on “Apple πατέντα, για πιο λεπτή θύρα ακουστικών

Comments are closed.