Οδηγός ενεργοποίησης και χρήσης του iTunes Home Sharing

Χθες κυκλοφόρησε η καινούρια έκδοση iOS 4.3 για τις iOS συσκευές μας. Μαζί με πολλές δυνατότητες που έρχονται με την καινούρια έκδοση θα δούμε και αυτή του iTunes Home Sharing.

Greekiphoneitunehomeshare

Με το iTunes Home Sharing μπορούμε να κάνουμε stream την μουσική μας, τις ταινίες μας και γενικά όλο το περιεχόμενο του iTunes σε οποιαδήποτε iOS συσκευή βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο.

Η διαδικασία είναι συμβατή μόνο με την έκδοση iTunes 10.2 ή νεότερη.

Οδηγίες

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αυτή μέσα από το iTunes θα πρέπει να πάτε στο menu Advanced και να επιλέξετε το iTunes Home Sharing

Screen shot 2011 03 10 at 2 04 51 μ μ

Στην οθόνη που θα εμφανιστεί θα πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία του Apple ID μας και το password. Το Apple ID είναι αυτό που χρησιμοποιούμε και στο App Store.

Screen shot 2011 03 10 at 2 07 13 μ μΜόλις δώσουμε αυτά τα στοιχεία το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο Create Home Share. Τώρα θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το iTunes Home Sharing στην συσκευή μας.

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις (Settings) και μετά στις ρυθμίσεις iPod. Βάζουμε τα στοιχεία μας και εκεί.

1

Ανοίγουμε την εφαρμογή του iPod πηγαίνουμε στην τελευταία επιλογή στο κάτω μέρος (Λοιπά) και εκεί θα πρέπει να δούμε στην λίστα το “Κοινόχρηστα”. Πατάμε σε αυτό και επιλέγουμε την βιβλιοθήκη μας. Η λίστα μπορεί να αργήσει λίγο να εμφανιστεί, εξαρτάται με το μέγεθος της βιβλιοθήκης σας.

2

3

 

2 thoughts on “Οδηγός ενεργοποίησης και χρήσης του iTunes Home Sharing

  • March 10, 2011 at 19:13
    Permalink

    Έκανα τη ρύθμιση στο Mac μου αλλα στο iPod τόσο στο iPhone όσο και στο iPad δεν μου βγάζει την επιλογή κοινόχρηστα. Τι πρέπει να κάνω ;

    • March 10, 2011 at 19:42
      Permalink

      Είναι σίγουρα και οι δύο συσκευές στο ίδιο δίκτυο; Έχετε iOS 4.3 στις συσκευές iPhone, iPod και iPad; 🙂

Comments are closed.