Mac OS X Lion: υποστηρίζει την απευθείας σύνδεση Finder με iOS;

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης Developer Preview έκδοσης του Lion είδαμε ότι η Apple έφερε στο Mac πολλές δυνατότητες από το iOS. Όπως για παράδειγμα το Lauchpad που είναι όμοιο με το γνωστό SpringBoard στις iOS συσκευές μας, τα folders, τα gestures που έχει το iOS 4.3 beta μας επιτρέπει τώρα στο Mac να αλλάξουμε space και φυσικά το Resume που είτε κάνουμε logout είτε restart επαναφέρει όλα μας προγράμματα στην θέση που ήταν.

Τα παιδιά του MacStories συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα στο Lio και βρήκαν κάποια αρχεία μέσα στα resources του Finder που δείχνουν ότι στο μέλλον θα υπάρχει σύνδεση μεταξύ των iOS συσκευών και του Finder στο Lion.

Τα αρχεία βρίσκονται μέσα στους φακέλους του συστήματος και και καθαρά δείχνουν το iPhone, το iPad και το iPod touch σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Άλλα εικονίδια που μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιούντε από το Lion είναι κάποια σαν αυτά των “Mobile Documents” (που πρώτα ανακάλυψαν τα παιδιά του 9to5Mac) και βρίσκονται εκεί μέσα.

Βασισμένοι σε αυτά που διαβάζουμε από δω κι από κει δεν θα μας πείραζε να βλέπαμε την Apple  να εφαρμόσει την δυνατότητα του  AirDrop και στις iOS συσκευές. Οι χρήστες που είναι με Mac και κάποιο iPhone ή iPad κοντά τους θα μπορούν να μοιραστούν αρχεία εύκολα μεταξύ τους. Μια τέτοια σύνδεση όμως μεταξύ του iOS και του Finder δίνει πολλές δυνατότητες: και τι θα γίνει με όλα τα pdf, τις φωτογραφίες, τα downloads, τα documents και όλα τα άλλα που έρχονται από διάφορες εφαρμογές;

Μέχρι τώρα όλα αυτά τα αρχεία τα διαχειρίζεται το iTunes. Ενώ είναι πάρα πολλοί οι χρήστες που προτιμούν να διαχειρίζονται όλα τα αρχεία μέσα από μια και μόνο εφαρμογή για τις iOS συσκευές τους δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα προτιμούσαν να έχουν πρόσβαση από τον Finder άμεσα στο iPad έτσι ώστε να μπορούν να οργανώσουν τα αρχεία ή να τα μοιραστούν με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο.

Όλα αυτά είναι εικασίες αλλά τα εικονίδια βρίκονται εκεί για κάποιον λόγο και ελπίζουμε να μάθουμε στο αυριανό event ποιος είναι αυτός ο λόγος.

[MacStories]