Το AirDrop θα είναι διαθέσιμο και για τις iOS συσκευές;

Την προηγούμενη εβδομάδα η Apple παρουσίασε την πρώτη έκδοση Developer Preview του Mac OS X Lion και μέσα στα πολλά καινούρια του χαρακτηριστικά ένα σίγουρα πολύ ενδιαφέρον ήταν αυτό του AirDrop.

Σύμφωνα με το TiPb υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον να δούμε το AirDrop και στις καινούριες iOS συσκευές.

Το AirDrop είναι ένα καινούριο χαρακτηριστικό του Mac OS X Lion το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρουμε ασύρματα αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον άλλο με προυπόθεση μόνο ότι έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Η χρήση του όπως μας περιγράφει και η ίδια η Apple είναι πολύ εύκολη και μπορούμε απλά κάνοντας click στο AirDrop να δούμε όλα τα Mac με Lion που βρίσκονται γύρω μας και να ανταλλάξουμε αρχεία με αυτά. Κάτι παρόμοιο με το AirPlay ή το AirPrint.

Η Apple δεν έχει αναφέρει τίποτα ακόμα σχετικά με την ενσωμάτωση του AirDrop στις μελλοντικές iOS συσκευές αλλά υπάρχουν διάφορα πράγματα που δείχνουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι πως θα είναι φανταστικό να μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ πολλών συσκευών Apple όπως το Mac, το iPhone και το iPad.

Αν αυτό αληθεύει η αλλαγές του MobileMe θα είναι πολύ σημαντικές και μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτό μια υπηρεσία με την οποία να μπορούμε να στέλνουμε αρχεία και από το iOS. Όλα αυτά φυσικά με την καινούρια cloud υπηρεσία που θα δούμε από την Apple πολύ σύντομα.

Ακόμα πιο φανταστικό θα ήταν φυσικά να δούμε την ενσωμάτωση του AirDrop στο iTunes, δίνοντας έτσι την δυνατότητα για ασύρματο συγχρονισμό, κάτι που συζητήθηκε αρκετά στο παρελθόν.

[TiPb]