Mac OS X Lion: Καινούριες δυνατότητες σε Finder και QuickTime

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του Mac OS X Lion και αυτά που η Apple θα εφαρμόσει στις μελλοντικές beta εκδόσεις, δύο ενδιαφέρουσες πληροφορίες έχουν κινήσει την προσοχή μας.

Πρώτα από όλα, στον Finder (ο οποίος είναι κάτω από σοβαρό επανασχεδιασμό) μπορούν να συγχωνευθούν τώρα τα αρχεία που ανήκουν σε δύο διαφορετικούς φακέλους που μοιράζονται το ίδιο όνομα, χωρίς να μας αναγκάζει να αντικαταστήσουμε το φάκελο (όπως στο Snow Leopard). Για παράδειγμα, έστω ότι έχετε ένα φάκελο με το όνομα “test” στην επιφάνεια εργασίας και έναν άλλο με το όνομα “test” στο φάλελο Downloads. Το περιεχόμενο του κάθε φακέλου είναι διαφορετικό. Εάν προσπαθείσετε να αντιγράψετε το πρώτο φάκελο με το όνομα “test” (από την επιφάνεια εργασίας) και τον επικολλήσετε στα Downloads, θα παρατηρήσετε ότι ο Finder θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να κρατήσετε και τους δύο φακέλους ή να συγχωνεύσει τα αρχεία τους.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα αλλαγή (που είμαστε βέβαιοι ότι θα ικανοποιήσει τους χρήστες που καταγράφουν πολύ screencasts) είναι ότι το QuickTime, έχει πλέον τη δυνατότητα να καταγράψει μόνο ένα τμήμα της οθόνης. Η εφαρμογή, θα σας ζητήσει να κάνετε κλικ αν θέλετε να κάνετε εγγραφή σε πλήρη οθόνη, ή να σύρετε το δείκτη του ποντικιού σας, για να επιλέξετε το τμήμα της οθόνης που θέλετε για την εγγραφή. Το τμήμα της οθόνης που δεν είναι επιλεγμένο δεν θα καταγραφεί.

[MacStories]