Η Apple διακόπτει την λιανική πώληση της συσκευασίας MobileMe

Σήμερα η Apple ειδοποίησε τους μεταπωλητές για την διακοπή πωλήσεων της συσκευασίας του MobileMe. Η υπηρεσία θα συνεχίσει να πωλείται κανονικά αλλά μόνο ψηφιακά.

Από την στιγμή που τα ήδη υπάρχον MobileMe προϊόντα περιέχουν μόνο ένα activation code και μερικά διαφημιστικά, η προσφορά της συσκευασίας του MobileMe σαν προϊόν χρησιμοποιήθηκε για να κάνει την υπηρεσία περισσότερο γνωστή στα καταστήματα.

Διάφορες αναφορές μας λένε πως η Apple δουλεύει πάνω στην αναβάθμιση της υπηρεσίας MobileMe, υπάρχει περίπτωση η υπηρεσία να προσφέρεται δωρεάν και να δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν τα δικά τους “digital lockers” στα οποία θα βρίσκονται οι φωτογραφίες τους, τα video τους και η μουσική τους. Κατά συνέπεια, η διακοπή της συσκευασίας MobileMe μπορεί να σημαίνει ότι η Apple θέλει να πωλήσει όλο το stock και μετά να κάνει την υπηρεσία δωρεάν.

Η λειτουργία του καινούριου Data Center στην Βόρεια Καρολίνα που θα ξεκινήσει σύντομα θα υποστηρίζει υπηρεσίες όπως το iTunes και το MobileMe αρχικά οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το μέλλον θα βασίζεται στο Cloud computing.

[ MacRumors ]