Applets, ένα τέλειο utility με 16 ενσωματωμένες εφαρμογές | AppStore

Το Applets είναι μια καταπληκτική δωρεάν εφαρμογή την οποία θα βρούμε διαθέσιμη στο App Store και περιέχει ενσωματωμένα 16 μικρά βοηθήματα. Η εφαρμογή έχει απίστευτα γραφικά και στη συνέχεια θα δούμε ότι μας προσφέρει αυτή η εφαρμογή στο παρακάτω review.

[appscreens 418684609]

[app 418684609]

Όταν ανοίξουμε την εφαρμογή για πρώτη φορά θα δούμε ένα pop-up μήνυμα ότι η εφαρμογή ζητάει να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα τοποθεσία μας. Πατώντας το ΟΚ το iPhone θα βρεί την τοποθεσία μας και αυτόματα θα εμφανίσει μια οθόνη με την ώρα, ημερομηνία, τοποθεσία, θερμοκρασία και τον καιρό με ένα μικρό εικονίδιο.

Στο κάτω μέρος της οθόνης θα βρούμε ένα dock που θα μας δώσει πρόσβαση στις ρυθμίσεις, στην υποστήριξη, σε κάποιες webapps και στην αγορά ενός add-on που περιέχει 16 μικρά βοηθήματα. Ωστόσο δεν θα κοιτάξουμε την αγορά μέσα από την εφαρμογή και θα συνεχίσουμε να αναλύουμε τις μικρές εφαρμογές που εμπεριέχονται δωρεάν σε αυτή την εφαρμογή.

Για να δείτε την οθόνη με τις πολλές εφαρμογές θα πρέπει να κάνετε swipe προς τα αριστερά με το δάχτυλο σας. Θα δείτε τέσσερα ράφια, με σύνολο 16 εικονίδια. Τα οποία θα δούμε με την σειρά:

Το πρώτο είναι το Alarm, ένα όμορφο ψηφιακό ρολόι το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ξυπνητήρι. Το background μπορούμε να το αλλάξουμε και να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα 6 διαθέσιμα, επίσης έχουμε και την δυνατότητα να αλλάξουμε το χρώμα από τα LED. Η εφαρμογή μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε το ξυπνητήρι την εμφάνιση, την φωτεινότητα, το snooze και πολλά άλλα εφέ. Τέλος η εφαρμογή τρέχει στο background και μας δίνει έτσι την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το ξυπνητήρι ακόμα και αν δεν είναι ανοιχτή η εφαρμογή.

Το δεύτερο είναι το Battery και μας δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας, το ποσοστό που βρίσκεται αυτή την στιγμή και λεπτομέρειες για το πόσες ώρες κρατάει σε κλήσεις, standby, πλοήγηση στο web και στην αναπαραγωγή μουσικής ή video.

Το τρίτο είναι για τον Date Calc. Απλά βάζουμε δύο ημερομηνίες και βλέπουμε το νούμερο των ημερών που είναι ανάμεσα από αυτές.

Το τέταρτο είναι το Days Until, μια μικρή αντίστροφη μέτρηση που θα μας δείξει πόσες μέρες είναι μέχρι αυτή που έχουμε επιλέξει.

Το πέμπτο είναι το Device Info, που μπορούμε να δούμε πληροφορίες της συσκευής μας όπως το όνομα, το λειτουργικό, την μπαταρία το UDID, την Mac Address, την τοπική IP ή το WiFi και πόσο χώρος έχει μείνει ελεύθερος στο δίσκο.

Το έκτο είναι το Emoji, που μας επιτρέπει να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε το emoji πληκτρολόγιο που περιέχει πολλές φατσούλες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις iOS συσκευές.

Το έβδομο είναι αρκετά καλό και ονομάζεται Fake SMS. Εδώ λαμβάνουμε ένα ψεύτικο SMS στο οποίο μπορούμε να τροποποιήσουμε τον παραλήπτη και το μήνυμα. Είναι αρκετά χρήσιμο αν θέλουμε να γλιτώσουμε από κάποια περίεργη κατάσταση, προσποιώντας ότι έχουμε λάβει ένα πολύ σημαντικό SMS και θα πρέπει να φύγουμε αμέσως. Από τις ρυθμίσεις του μπορούμε να επιλέξουμε τον ήχο και μετά από πόσα λεπτά θα λάβουμε το SMS. Το μήνυμα εμφανίζει ακριβώς σαν να είναι μήνυμα από την εφαρμογή για SMS του iPhone. Πολύ καλό βοήθημα και πολλές φορές μπορούμε να το βρούμε να κοστίζει €0.79 αλλά εδώ μπορούμε να το έχουμε δωρεάν.

Το έκτο είναι το Local Search, που μας επιτρέπει να ψάξουμε γύρω μας για σημεία ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή Around Me. Μπορούμε να βρούμε τα πάντα από τράπεζες, φαρμακεία, μπαρ, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σινεμά κτλ.

Το ένατο είναι το Memory, αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα δοκιμάσει την μνήμη μας. Θα πρέπει να κάνουμε κλικ στα κόκκινα τετράγωνα μόλις αυτά εξαφανιστούν. Το επίπεδο αλλάζει ανεβαίνει κάθε φορά που θα βρούμε που ακριβώς ήταν τα κόκκινα τετράγωνα και μπορούμε  να δούμε πόσο μακρυά μπορούμε να φτάσουμε.

Το δέκατο είναι το Music Timer που μας επιτρέπει να προσθέσουμε τραγούδια από την μουσική μας και ένα χρονόμετρο για αυτά. Βάλτε τα λεπτά ή τις ώρες που θέλετε να παίζει η μουσική σας και αυτό θα σταματήσει μόλις περάσουν. Ένα καλό βοήθημα αν σας αρέσει να ακούτε μουσική πριν πάτε για ύπνο.

Το ενδέκατο είναι το Parking, μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για να θυμόμαστε που έχουμε παρκάρει το αυτοκίνητο μας. Δουλεύει με το GPS για να τραβήξει ακριβώς την τοποθεσία και επιπλέον μας επιτρέπει να γράψουμε μια σημείωση (παράδειγμα κάτι σαν τομέας Α1) και να τραβήξουμε μια φωτογραφία.

Το δωδέκατο είναι το Photo Safe, που μας επιτρέπει να κρύψουμε τις φωτογραφίες μας που δεν θέλουμε να δει κάποιος άλλος που μπορεί να κοιτάξει την συσκευή μας. Η πρόσβαση σε αυτές θα γίνετε μόνο αν κάποιος γνωρίζει το password. Επίση όλες οι φωτογραφίες που θα βρίσκονται εκεί μέσα θα αφαιρεθούν από το Camera Roll.

Το δέκατο τρίτο είναι το System Info, με πολλές πληροφορίες σχετικά με την RAM και τις διάφορες εργασίες που τρέχουν.

Το δέκατο τέταρτο είναι το Twitter που μας επιτρέπει να αλλάξουμε το status μας απλά και γρήγορα.

Το δέκατο πέμπτο είναι το Voice Memo και μας επιτρέπει να ηχογραφήσουμε διάφορες ηχητικές σημειώσεις και να τις ακούσουμε όπως και η εφαρμογή που της Apple που είναι ενσωματωμένη στο σύστημα.

Το δέκατο έκτο και τελευταία είναι το Weather, που μας δίνει την δυνατότητα να δούμε τον καιρό με πολλές λεπτομέρειες (αν το συγκρίνουμε με αυτό που βλέπουμε στην αρχική σελίδα της εφαρμογής). Εδώ μπορούμε να δούμε ακόμα και πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες.

Με λίγα λόγια μια πολύ καλή εφαρμογή και δωρεάν! Οι περισσότερες από τις εφαρμογές που βρίσκονται σε αυτή κοστίζουν €0.79 η κάθε μία στο App Store. Με αυτή την εφαρμογή όμως έχετε την δυνατότητα να τις αποκτήσετε όλες μαζί σε μια και οργανωμένες. Η εφαρμογή συστήνεται σε όλους!

Thanks iSpazio