Apple πατέντα, σύστημα που ανιχνεύει εαν οι συσκευές έχουν παραβιαστεί

Όπως όλοι ξέρουμε, κάθε είδους μετατροπή σε συσκευές της Apple οδηγεί στην άμεση απώλεια της εγγύησης. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η Apple είναι αδύνατο να επιβεβαιώσει  κάποιου τέτοιου είδους παρέμβαση και για αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα αισθητήρων.

Η πατέντα κάνει λόγο για τη τοποθέτηση αισθητήρων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να εντοπίσουν κάθε είδος παρέμβασης και με ένα αυτόματο σύστημα να το περάσει στην υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης. Οι αισθητήρες θα μπορούν να μεταφέρουν ακόμα και μια πιθανή επαφή υγρών. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple αναφέρει επίσης, τα accelerometers τα οποία ανιχνεύουν τις πτώσεις της συσκευής και με τη βοήθεια ενός εργαλείου, με τη σύνδεση της συσκευής μέσω USB, μεταφέρει όλα τα στοιχεία στη σωστή τους μορφή και σειρά. Αυτοί οι αισθητήρες θα είναι όλη την ώρα ανοιχτοί ακόμα και όταν η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας, ώστε να ανιχνεύουν κάθε είδος παρέμβασης πάνω σε αυτή.

Όπως ξέρουμε στην Apple αρέσει να κατοχυρώνει τέτοιες πατέντες, ώστε να μην μπορεί κάποια άλλη εταιρεία να της χρησιμοποιήσει σαν δίκιες στης. Αν όμως αυτή εφαρμοστεί τότε θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα για τους χρήστες που “πειράζουν” τις συσκευές τους και όχι μόνο.

[ iSpazio ]

Thanks @kostasapple